PlusAlbumrecensie

Diggy Dex treedt in de voetsporen van zijn muzikale helden

Rajko Disseldorp
null Beeld

De carrière van Diggy Dex is een wonderlijke: eerst was hij actief als rapper in de Amersfoortse rapformatie DAC, daarna bracht hij wederom als rapper diverse soloalbums uit, maar sinds zijn album Golven (2016) geeft hij de voorkeur aan het zingen. Waar collega-rappers van zijn generatie als Winne, Adje en Sticks nog altijd bewijzen dat er op de carrière van een rapper geen houdbaarheidsdatum hoeft te zitten, lijkt Diggy Dex op zijn zevende soloalbum, Carrousel, het rappen definitief achter zich te hebben gelaten.

Carrousel bestaat uit elf zorgvuldig gearrangeerde liedjes, allemaal doordrenkt van optimisme. De liedjes die het meeste raken zijn de nummers waarin Diggy Dex de luisteraar met datzelfde optimisme toezingt, zoals in Dragen: ‘Als je het niet meer kan dragen/ Gedachten steken als naalden/ Weet dan dat ik hier ben/ Je hoeft er niet om te vragen.’

Sommige nummers zijn lief en ingetogen, zoals Zegt Dit Lied Genoeg en andere nummers zijn groots en meeslepend, zoals Ballade Van De Noordoosterwind. Maar wat de nummers bovenal gemeen hebben, is dat je er duidelijk de invloeden van grootheden als Herman van Veen, Stef Bos en Boudewijn de Groot in terug hoort. Diggy Dex treedt meer dan ooit in de voetsporen van zijn muzikale helden en juist dit maakt zijn zevende soloplaat ijzersterk.

Pop

Diggy Dex
Carrousel
(We Want More Music)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden