Dichtbij.nl stopt in Noord-Holland

Telegraaf Media Groep (TMG) stopt met de regionale nieuwswebsite Dichtbij.nl in Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid-Holland. Hierdoor verdwijnen naar verwachting circa veertig arbeidsplaatsen.

Redactie
null Beeld Dichtbij
Beeld Dichtbij

Medewerkers zijn maandag over de plannen geïnformeerd en het voorgenomen besluit is aan de medezeggenschap voorgelegd. Als die akkoord gaan, stopt de uitgever in het eerste kwartaal van volgend jaar met de activiteiten.

Reden voor het besluit is dat Dichtbij.nl al een aantal jaar verlieslijdend is. TMG is met kranten als het Noordhollands Dagblad, het Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander al vertegenwoordigd in de genoemde regio's. Op die titels wordt dan ook komende tijd de focus gelegd.

De activiteiten van Dichtbij in Noord-Holland worden in het eerste kwartaal van 2016 gestaakt. In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij.nl wel verder. TMG voegt de activiteiten in deze gebieden, die wel een positief resultaat laten zien, samen in één vestiging in Eindhoven.

Een woordvoerder benadrukt dat het krantenconcern ook gewoon lokale huis-aan-huiskranten als De Echo en het Alkmaars Weekblad blijft maken.

TMG
Het gaat al een tijdje niet zo goed met het mediaconcern. In het derde kwartaal zag het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf en Sky Radio het bedrijfsresultaat en de omzet opnieuw teruglopen. Bezuinigingen konden de aanhoudende afname van de inkomsten uit advertenties niet compenseren. TMG maakte begin vorige maand nieuwe plannen bekend, die op termijn weer moeten zorgen voor groei. De onderneming is onder meer van plan twee online-tv-kanalen te lanceren, als onderdeel van de nieuwe '24/7'-strategie.

Dichtbij ontstond in 2011 uit het Noord-Hollandse WebRegio.nl. De site legt zich er op toe gebruikers actief te betrekken bij het nieuws: gebruikers, door Dichtbij meeschrijvers genoemd, kunnen hun eigen artikelen en foto's direct op de site uploaden. Onder leiding van hoofdredacteur Bart Brouwers werd het nieuwsplatform in steeds meer gebieden actief, waaronder in Brabant en Zuid-Holland.

Na Brouwers vertrek in oktober 2013 kreeg Dichtbij een gezamenlijke hoofdredacteur met de lokale huis-aan-huiskranten van TMG. In juli 2014 werden die kranten samen met Dichtbij en de regionale dagbladen als regionale tak onder TMG gebundeld in de Holland Media Combinatie. Die samenwerking kwam echter nooit echt van de grond.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden