Dianne Zuidema tijdelijk directeur Stadsschouwburg

In afwachting van een sollicitatieprocedure is Dianne Zuidema (45) voorlopig de directeur van de Stadsschouwburg.

Maxime Smit
De Amsterdamse Stadsschouwburg Beeld ANP
De Amsterdamse StadsschouwburgBeeld ANP

Ze werkte tot nu toe als adjunct-directeur voor de schouwburg. Nu huidig directeur Melle Daamen zijn vertrek heeft aangekondigd, is Zuidema benoemd door de raad van toezicht.

Daamen gaat per 1 september naar Rotterdam, waar hij algemeen directeur wordt van Theater Rotterdam. Zuidema begint per direct naast Daamen, totdat hij vertrekt.

Sollicitatie
Naar alle waarschijnlijkheid komt er op een later moment alsnog een sollicitatieprocedure voor een opvolger van Daamen, laat woordvoerder van de schouwburg Joep Grooteman weten. Eerst wil de leiding zich buigen over een eventuele verandering van de directiestructuur. Naar verwachting begint de werving niet eerder dan aan het einde van dit jaar.

Zuidema is dan alsnog een geschikte kandidaat, zegt Grooteman, maar de raad van toezicht wil eerst rustig kijken naar het profiel dat de nieuwe directeur zou moeten hebben. "Er wordt onder andere gekeken of de directie uit één of uit twee personen moet gaan bestaan."

Snel nadat Daamen zijn vertrek had aangekondigd, werden in het circuit meerdere namen genoemd voor zijn opvolging. Daaronder waren onder andere die van Ivo van Hove, directeur van Toneelgroep Amsterdam, Annet Lekkerkerker, directeur van het Holland Festival, en Clayde Menso, directeur van het Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Zie ook: Wie wordt de baas van de Schouwburg? [+]

Dianne Zuidema Beeld Jan Boeve
Dianne ZuidemaBeeld Jan Boeve
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden