PlusOnbewoodn eiland

Deze platen neemt wetenschapper Erik Scherder mee naar een onbewoond eiland

Erik Scherder (69) is hoogleraar in de klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Als hij naar een onbewoond eiland wordt verbannen, dan neemt hij deze vier nummers mee.

Erik Voermans
Erik Scherder Beeld MAX
Erik ScherderBeeld MAX

1. Stef Bos - Pappa , ik lijk steeds meer op jou

“Stef Bos behoort tot mijn favorieten.Hij heeft een prachtige stem én het is een man met een gouden hart. Staat altijd klaar voor anderen. Ik ben ik tijdens het leven steeds meer op mijn vader gaan lijken. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua doorzettingsvermogen. Hij zei altijd: doe het nu, stel niet uit, pak het aan. Een levensmotto dat voor mij altijd heel waardevol is geweest.”

2. André Rieu met zangeres Anna Majchrak - You raise me up

“Ik ben een groot fan van André. Hij is een fenomeen dat miljoenen levens weet te verrijken met zijn muziek en orkest. Ik heb het geluk gehad in mijn leven dat ik mensen ben tegen gekomen die me hielpen, ondersteunden met mijn plannen en me aanmoedigden om het ook echt te doen! Bij dit nummer denk ik altijd met grote dankbaarheid aan die mensen met grote dankbaarheid.”

3. Jade Ewen - It’s my time

“Jade Ewen werd tweede bij het Songfestival in 2009. Andrew Lloyd Webber zat aan de piano. Geweldige zangeres. Ik kies dit nummer omdat in in september een eredoctoraat mag ontvangen van de Open Universiteit, wat ik echt een bekroning op het werk vind en een erkenning dat, ondanks of dankzij versimpeling, wetenschap voor het grote publiek echt heel toegankelijk kan worden.”

4. Louis van Dijk - Hoop

“Louis van Dijk componeerde dit nummer en speelde het nog fantastisch terwijl hij al enkele jaren leed aan de ziekte van Alzheimer. Het pure feit dat hij het kon spelen, geeft al hoop, zelfs bij zo’n ernstig ziektebeeld. Hoop is iets heel positiefs, iets optimistisch, en ik ben gezegend met zo’n karaktertrek – naast en aantal heel vervelende.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden