Signalement

Deze boeken zijn nu in de boekhandel

Welke boeken liggen nu in de boekhandel? U leest het hier.

Het Parool
Dagboek van een krankzinnig jaar, De Bezige Bij. Beeld
Dagboek van een krankzinnig jaar, De Bezige Bij.

Dagboek van een krankzinnig jaar

Op 1 januari 2020 schreef Sheila Sitalsing in een vooruitblik op het nieuwe jaar ‘dat het misschien beter is om je druk te maken over nu dan over straks, omdat het straks toch allemaal anders zal lopen’. Dat laatste klopte: het liep allemaal anders. Ze documenteerde de aardverschuiving die corona veroorzaakte in haar columns voor de Volkskrant en in Dagboek van een krankzinnig jaar (De Bezige Bij).

Ik wacht hier, Prometheus. Beeld
Ik wacht hier, Prometheus.

Ik wacht hier

De vriendinnen Erin en Alice zijn onafscheidelijk vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten. Totdat Erin ontdekt dat Alice wel erg veel contact heeft met haar leraar en daarover liegt. Ik wacht hier (Prometheus) is het romandebuut van docent Nederlands Else Boer, die eerder korte verhalen en essays ­publiceerde.

Russische literatuurgeschiedenis I & II, Atlas Contact. Beeld
Russische literatuurgeschiedenis I & II, Atlas Contact.

Russische literatuurgeschiedenis I & II

In Russische literatuurgeschiedenis I geeft emeritus hoogleraar Slavische letterkunde aan de UvA Willem Weststeijn een beeld van de Russische letteren van de 19de en 20ste eeuw. Atlas Contact geeft het vijftien jaar later opnieuw uit, met daarbij deel twee, dat een nog breder gebied bestrijkt en essays bevat over de literatuur van vóór 1800 en na 2000.

Boekenjacht, Fragment. Beeld
Boekenjacht, Fragment.

Boekenjacht

Uitgeverij Fragment bundelde in Boekenjacht de ­verhalen over de boekenwereld van ‘boekenjager’ Cornelis Jan Aarts, die meer dan vijftig jaar markten, beurzen, veilingen en antiquariaten afstroopte. Over Gerrit Komrij, Willem Elsschot, Havank en Zwarte Beertjes, over kringloopwinkels en zijn activiteiten voor tijdschrift De Boekenwereld.

Wereld in wanorde, Prometheus. Beeld
Wereld in wanorde, Prometheus.

Wereld in wanorde

Carolien Roelants volgt voor NRC Handelsblad al meer dan veertig jaar de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. In 2020 werd ze door het Humanistisch Vredesberaad uitgeroepen tot Journalist voor de Vrede. Bij uitgeverij Prometheus verscheen haar nieuwe boek Wereld in wanorde; over de manier waarop Rusland, China en superambitieuze regionale leiders de gaten vullen nu de VS zich terugtrekt uit het Midden-Oosten.

De sneeuwpanter, Arbeiderspers. Beeld
De sneeuwpanter, Arbeiderspers.

De sneeuwpanter

Op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf nam Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie op zoek naar de met uitsterven bedreigde sneeuwpanter in de Himalaya. De Franse bestseller De sneeuwpanter van reiziger en filosoof Tesson is nu voor de Arbeiderspers vertaald door Eef Gratama.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden