PlusOnbewoond eiland

Deze 4 platen neemt Cookhouse-zanger Ronald Hendriksen mee naar een onbewoond eiland

Ronald Hendriksen (32) is singer-songwriter en gitarist van de band Cookhouse, die hij vormt samen met zijn broer Jeroen. Begin 2018 kwam hun eerste EP Love/Lust uit, in samenwerking met Xander de Buisonjé. Recent verscheen de tweede single van hun alweer derde EP. Deze vier platen neemt Hendriksen mee naar een onbewoond eiland:

Denise van der Bij
Ronald Hendriksen is singer-songwriter en gitarist van de indie-popband Cookhouse. Beeld
Ronald Hendriksen is singer-songwriter en gitarist van de indie-popband Cookhouse.

1. Ray LaMontagne - Empty

“Wat mij betreft is dit het toppunt van songwriting. Het nummer gaat erover dat je eigenlijk alles hebt waar je tevreden mee zou moeten zijn, maar toch heb je ergens het gevoel dat je niet helemaal content bent met alles. Het is heel melancholisch. Als ik naar de woorden luister zie ik het voor me als een schilderij. Dit nummer is een heel goed voorbeeld van wat ik als songwriter zelf ook ooit wil evenaren.”

2. Cookhouse - Walk it off

“Mijn broer Jeroen (34), drummer van de band, verbrak in de coronaperiode zijn relatie. Op een ochtend wist hij niet wat hij met zichzelf aan moest en ging hij vanaf Den Haag naar Gouda wandelen, waar onze oudste broer woont. 30 à 40 kilometer zonder enige training. Ik vroeg hem een voicenote te sturen met zijn looptempo. Ik schreef het nummer Walk it off om hem een hart onder de riem te steken.”

3. John Mayer - Edge of Desire

“Ik vind het heel mooi dat Mayer heel puur in de lyrics zingt dat hij bang is dat iemand hem vergeet. En dan nog die bridge. Het is bijna mantra-achtig hoe weinig akkoorden hij speelt op de gitaar, maar hoeveel emotionele lading dat heeft. John Mayer heeft een belangrijk plekje in mijn muzikale hart. In mijn puberteit heb ik twee jaar lang geen gitaar meer aangeraakt. Totdat ik zijn video’s zag.”

4. KC and The Sunshine Band – Get Down Tonight

“Ik was vroeger een enorme fan van Michael Jackson. Ik wilde echt niks anders luisteren dan zijn disconummers. Zo kwam ik in aanraking met KC and The Sunshine Band. Als ik discomuziek hoor kan ik gewoon niet meer stilzitten. Op een onbewoond eiland zou dit wel het nummer zijn waarop ik alles los kan laten en alles uit m’n lijf kan dansen. Het is gewoon feestelijk.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden