Derksen, Genee en Van der Gijp gaan dagelijkse talkshow doen

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp krijgen een dagelijkse talkshow bij SBS6. Het trio van Veronica Inside is vanaf januari 2022 door de week van 21.30 tot 22.30 uur te zien.

Mark den Blanken en Dennis Jansen
Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Beeld ANP Kippa
Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.Beeld ANP Kippa

De drie hoofdrolspelers, van wie het contract na dit televisieseizoen afloopt, tekenen bij tot 2024. Daarmee is John de Mol dus voor nog twee jaar verzekerd van de diensten van het trio. Derksen had al aangegeven te willen stoppen met het voetbalpraatprogramma.

Het VI-drietal was afgelopen zomer te zien bij SBS6 met het praatprogramma De Oranjezomer. Daarmee werden dagelijks zo rond de 800.000 kijkers bereikt, een aantal waarvoor de vlag uitging bij de Talpa-bazen, die vanaf dat moment inzetten op een dagelijks praatprogramma.

Eerder had Derksen gezegd zijn ‘tv-pensioen’ uit te stellen als er een dagelijkse show kwam waarin voetbal niet de hoofdmoot werd. Genee en Van der Gijp zagen dat aanvankelijk niet zitten. Genee koesterde zijn radioshow, Van der Gijp vond vijf avonden te veel. John de Mol zou hen voor het blok hebben gezet. “Jullie gaan met zijn drieën dit dagelijkse programma doen of de stekker gaat eruit,” zou hij hebben gesteld.

Er moet nog veel gebeuren voordat de show echt staat: een studio bepalen, een redactie formeren, een naam verzinnen. Daarnaast ontstaat de situatie dat het drietal recht tegenover de uitzendingen van het (Europa League) voetbal bij Veronica komt te staan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden