De Taghi Podcast

‘De verklaringen van Royce en Kelly de Vries kwamen keihard het hart binnen’

Paul Vugts en Wouter Laumans waren bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries. Een beladen dag, waar ook de nabestaanden het woord kregen.

Het Parool

Justitie eist levenslang voor ‘schutter’ Delano G. (22) en ‘voorbereider en chauffeur’ Kamil E. (36) voor het medeplegen van de moord op Peter R. de Vries, die op 6 juli 2021 in de Leidsebuurt werd neergeschoten en negen dagen nadien overleed.

Volgens de officieren van justitie ‘heeft het er alle schijn van dat De Vries zijn rol als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. met de dood heeft moeten bekopen’. Beide verdachten wisten precies wat ze deden, stellen de aanklagers, en deden dat puur uit financieel gewin.

De kinderen van Peter R. de Vries legden emotionele slachtofferverklaringen af tijdens de rechtszaak. Aan de twee verdachten was van tevoren gevraagd of ze de nabestaanden wilden aankijken. Kelly de Vries, die de zaal even verliet toen camerabeelden werden getoond waarop te zien was hoe De Vries werd neergeschoten, richtte zich daarna tot de verdachten.

“Jullie kinderen zullen de rest van hun leven los moeten komen van jullie daden. Ik ben opgegroeid met een vader op wie ik alleen maar trots kan zijn. De naam van mijn vader zal de geschiedenisboeken ingaan, net zoals die van jullie. Maar over mijn vader zullen ze schrijven dat hij een held was.”

De Taghi Podcast

Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans praten over de recentste ontwikkelingen in het proces Marengo en de daaraan gelieerde processen.

Vragen? Mail naar taghi@parool.nl

Rechtszaak moord Peter R. de Vries: verdachten zonder verhaal, maar een dossier vol bewijs. Beeld Sjoukje Bierma
Rechtszaak moord Peter R. de Vries: verdachten zonder verhaal, maar een dossier vol bewijs.Beeld Sjoukje Bierma

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden