Plus

De nieuwe lichting Beeldmakers: illustrator Ehud Neuhaus

De rubriek De Beeldmakers biedt een podium aan beginnende fotografen en illustratoren. Zij zijn verkozen door een jury bestaande uit fotograaf Gilleam Trapenberg, fotograaf en regisseur Rahi Rezvani en beeldend kunstenaar Awoiska van der Molen en vertegenwoordigers van Het Parool en Vandejong, de initiatiefnemers. De winnaars krijgen de ruimte in Het Parool. Vandaag en volgende week: winnaar van de Publieksprijs Ehud Neuhaus (47).

Marjolijn de Cocq
null Beeld Ehud Neuhaus
Beeld Ehud Neuhaus

Ehud Neuhaus woont in Amsterdam en is webdesigner en yogadocent; hij illustreert, maakt animaties en fotografeert – analoog. De waterverftekeningen waarmee hij als Beeldmaker de Publieksprijs won, tonen de speelse kijk op het leven van de maker, maar ook de sterke behoefte om elke dag goed om zich heen te kijken. Zoals bij de websites die hij bouwt en die makkelijk te gebruiken en onderhouden zijn, probeert hij alles zo eenvoudig mogelijk te houden. “Ik zoek altijd naar de kleine details, de voorwerpen en momenten die mijn hart raken, me emotioneren. Ik word vaak geïnspireerd door heel gewone dingen. Als je goed kijkt, is in bijna alles een verhaal te vinden of erbij te verzinnen. Ik probeer met minimale middelen een gevoel, een sfeer over te brengen.”

null Beeld Ehud Neuhaus
Beeld Ehud Neuhaus

Het was een vriend die Neuhaus’ werk inzond voor de competitie. “Hij zag de oproep en wist hoe druk ik het heb, dus hij heeft dat op zich genomen. Het kwam op een mooi moment, omdat ik net bezig was om meer ruimte en tijd vrij te maken voor mijn creatieve proces. Met twee vriendinnen was ik een ondersteuningsgroepje begonnen om ons ertoe te zetten dagelijks werk te maken, of het nou tekenen, schrijven of iets anders was. We gaven elkaar ook opdrachten, dat was een goede boost.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden