Tentoonstelling

De invloed van Bauhaus op Amsterdam

Het Parool
Zeitgeist Bauhaus - Van Eesteren Museum. Beeld Luuk Kramer
Zeitgeist Bauhaus - Van Eesteren Museum.Beeld Luuk Kramer

Zeitgeist Bauhaus

In het Van Eesteren Museum is tot en met 9 december Zeitgeist Bauhaus te zien. Deze tentoonstelling vertelt hoe Bauhaus effect heeft gehad op leven en wonen in Amsterdam. Architectuur en stedenbouw van de stad staan centraal. In 1922 bezocht Cornelis van Eesteren Bauhaus in Weimar. Dat bezoek, de ontmoetingen met collega-architecten en de kennis die hij daardoor opdeed, hebben zijn kijk op de wereld veranderd. In de tentoonstelling is ook aandacht voor de vriendenkring van Van Eesteren, onder wie Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld en J.J.P. Oud. Aanvullend op de tentoonstelling biedt het museum een Zeitgeist-Bauhauswandeling door de westelijke tuinsteden van Amsterdam, langs voorbeelden van de invloed van Bauhaus. De wandeling vertrekt van donderdag tot en met zondag om 13.00 uur vanaf het museum.

Juho Myllylä

Blokfluitist Juho Myllylä geeft op vrijdag 26 juli om 14.30 uur een gratis concert in de Oosterkerk. Met verschillende fluiten en elektronische muziek koppelt hij hedendaagse werken aan laat-middeleeuwse muziek uit een 15de-eeuws manuscript uit de Koninklijke Deense Bibliotheek, bekend als Copenhagen Chansonnier.

Mail & win nieuwe Fast & Furious

De Nederlandse première van Fast & Furious: Hobbs & Shaw is dinsdag 30 juli om 19.00 uur in Pathé Arena. Met als dresscode: Fast & Furious stijl. Voor deze première zijn 3 x 2 vrijkaarten te winnen. Mail uiterlijk donderdag FAST, naam, adres en telefoonnummer naar mailenwin@parool.nl. De winnaars krijgen vrijdag bericht.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden