PlusHan Lips kijkt tv

De 14-jarige Frédérique liet Humberto niet onberoerd

Han Lips schrijft elke dag over wat hij ziet op tv. Vandaag: een indrukwekkend optreden aan de tafel van Humberto.

Han Lips
 Frédérique Brink (14) aan tafel bij de talkshow van Humberto Tan.  Beeld RTL
Frédérique Brink (14) aan tafel bij de talkshow van Humberto Tan.Beeld RTL

Even dacht Lips dat hij knettergek werd. Aan de tafel van Op1 mocht Caroline van der Plas komen verkondigen waarom er nieuwe verkiezingen moeten komen. U weet wel, Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB), die deze zomer met haar ene Kamerzetel elke dag op elke beschikbare zender vertelt waar het nu weer heen moet met het land. Wat zouden die redacties denken? Laten we eens origineel zijn?

Lips moet toegeven: hij baalt er weleens van dat hij avond aan avond het gebabbel aan de Nederlandse praattafels in de gaten moet houden. Gelukkig wordt hij af en toe nog verrast. Door de 14-jarige Frédérique Brink uit Amstelveen bijvoorbeeld, die vorige maand het ziekenhuis in werd geslagen nadat ze had geweigerd te vertellen of ze een jongen of een meisje was.

Gisteravond zat ze bij Humberto op RTL4. Lips raakte danig onder de indruk. Frédérique wil niet dat de jongen die voor de daad is opgepakt, een leeftijdsgenoot van haar, een zware straf zal krijgen. In alle rust legde ze uit hoeveel medelijden ze met hem heeft, vanwege ‘alle juridische dingen’ die hij zal meemaken. Verdrietig vond ze het, op zo’n jonge leeftijd.

Onwillekeurig probeerde Lips zich voor de geest te halen hoe hij zelf was op zijn veertiende. Daar hield hij maar snel mee op.

“Ik ben niet de enige die dit overkomt,” zei Frédérique. “Puur omdat je je uit op de manier waarop je bent en dat mensen je daarop gaan corrigeren.”

“Als nu een leeftijdsgenoot zit te kijken, die misschien struggles heeft,” vroeg Humberto, die ook niet onberoerd bleef door zijn gast. “Wat zou je tegen hem of haar willen zeggen?” Frédérique: “Gewoon ervoor gaan.”

Die moet ik onthouden, dacht Lips. Gewoon ervoor gaan.

Reageren? hanlips@parool.nl.

null Beeld -
Beeld -
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden