Tip

Dans in het Hem: Chapter 3Hree and a 1/2

Dianne Bleeker
Chapter 3Hree and a 1/2. Beeld Arno Schuitemaker
Chapter 3Hree and a 1/2.Beeld Arno Schuitemaker

In de huidige pandemie is fysieke intimiteit risicovol. Het Hem probeert met Chapter 3Hree and a 1/2 hierin uitkomst te bieden door middel van dans.

Zo maakte Arno Schuitemaker een speciale editie van If You Could See Me Now, waarin drie dansers als in een hypnotiserende trip bewegen. Spielraum herleidt identiteiten op de dansvloer in zijn twaalf uur durende programma. Bogomir Doringer onderzoekt met zijn Dance of Urgency de mogelijkheid om intimiteit en dansen weer terug te brengen in ons leven binnen de heersende restricties.

“Nog niet eerder is ons samen dansen om gezondheidsredenen ontzegd, terwijl het een van de gezondste dingen is die een mens kan doen,” zegt Kim Tuin, directeur van Het Hem. In tegenstelling tot andere tentoonstellingen zal Chapter 3Hree and a 1/2 niet worden gecureerd door één gast, maar is gekozen voor samenwerkingen met onder anderen Chris Belloni, Artez en het Sandberg Instituut.

In 2020 biedt Het Hem ruimte aan organisaties die door de Covid-restricties niet op andere plekken terechtkunnen. De agenda ontwikkelt zich de komende tijd met aanmeldingen van culturele partijen die zich in de thematiek kunnen vinden.

Muziek neemt met de Dynamic Range Bar een integrale plek in bij de Huiskamer van Het Hem, die eind juni opende in een nieuwe vorm.

Deze luisterbar met een vintage Klipschorn hifi-geluidssysteem bevond zich eerder in de kelder van Het Hem, maar vanwege de behoefte aan meer ruimte is de bar verplaatst naar de Huiskamer, waardoor er elke zaterdag en zondag muziek te luisteren is, van luistersessies tot workshops, dj en livesets en Q&A sessies.

Chapter 3Hree and a 1/2 is tot en met oktober te zien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden