Crowdsurfende rolstoeler hoogtepunt tweede dag Sziget

De tweede dag van Sziget 2012 is er eentje geworden om snel te vergeten. Vooraf zag het programma van de dag er al niet al te veelbelovend uit. De prestaties van de (meeste) acts waren daar helaas ook naar. Dieptepunt was een volledig misplaatste Hongaarse Motörhead-imitatie (Tankscapda), die in het begin van de avond vrijwel iedereen bij het hoofdpodium wegjoeg.

Coen Brandhorst
De man in de rolstoel crowdsurft over het enthousiaste publiek. Beeld AD
De man in de rolstoel crowdsurft over het enthousiaste publiek.Beeld AD

De dag begon nog wel zo leuk met het hiphop-feestband The Roots, maar die stonden natuurlijk veel te vroeg geprogrammeerd. Zo'n gezelschap neerzetten als iedereen de slaap nog uit de ogen aan het wrijven is, is natuurlijk een programmatische miskleun van de hoogste orde.

Positieve uitzondering was de Haarlemse band Chef'special, die het voornamelijk Nederlandse publiek voor een uitpuilende Arena vermaakte met een grappige show. Toegegeven, de liedjes zijn van het niveau Aardige single, platte ballad en 'Lekker gewoon gebleven', maar de heren onder leiding van 'volksmenner' Joshua Nolet, kregen het publiek, naar schatting een kleine 10.000 man, volledig op hun hand. Daarbij werden ze geholpen door een man in een rolstoel die tijdens het optreden opeens over het publiek crowdsurfte. De band kon daarna niets meer fout doen en kreeg het bijna voltallige publiek zelfs zover dat men ging zitten.

Chef'special. Beeld AD
Chef'special.Beeld AD
Een massale sitdownactie bij Chef'special. Beeld AD
Een massale sitdownactie bij Chef'special.Beeld AD

Ook Caro Emerald profiteerde van het grote contingent lagelanders in het publiek. Voor de vorm kondigde ze haar liedjes in het Engels aan, maar, toen ze de vraag stelde of er nog 'other than Dutch people' waren, reageerde er vrijwel niemand, wat bij de zangeres dan weer een schamper lachje opriep. Ze kondigde nog wel aan dat er gewerkt wordt aan een nieuw album, maar wanneer dat klaar is kon ze nog niet zeggen. We moesten het dus (weer) doen met voornamelijk liedjes van haar succesvolle eerste album.

Het warme en droge weer zorgde ook nog eens voor hachelijke situaties op plaatsen waar grote mensenmenigten zich bewegen. Het zorgt voor noeste stofwolken, waar vooral mensen met contactlenzen last van hebben. Een verfrissend buitje zou welkom zijn, maar het zit er, gezien de weersvooruitzichten voor de gehele duur van het festival niet in.

Caro Emerald op Sziget. Beeld Sziget/István Bielik
Caro Emerald op Sziget.Beeld Sziget/István Bielik
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden