Claudia de Breij in de rats om Zomergasten

Claudia de Breij zit in de zenuwen om haar deelname aan Zomergasten aanstaande zondag.

null Beeld ANP
Beeld ANP

In de Radio 10 ochtendshow van Lex Gaarthuis vertelt de cabaretier dat ze al 25 jaar over dit moment heeft nagedacht. "Ik merk nu al dat zo'n vader op het schoolplein tegen me zegt: 'Zondag hè, spannend!'."

"Ik heb er heel erg over nagedacht. Al 25 jaar denk ik. Ik denk al vanaf m'n vijftiende: wat nou als ik ooit zomergast word?" Ondanks dat ze al jaren in haar hoofd met het programma bezig is, vindt De Breij het moeilijk om fragmenten uit te kiezen die ze wil laten zien in de uitzending.

"En wat ik ook merk is dat bijna alles wat jij wil laten zien, je beargumenteert met: dit is gewoon zo goed of zo mooi. Maar dat is geen gesprek. Anders had ik bijvoorbeeld het integrale oeuvre van Neil Diamond uitgezonden."

De cabaretier is de laatste zomergast van het seizoen. Wie presentator Janine Abbring volgend jaar opvolgt, is nog niet bekend.

De Breij ziet zichzelf nog niet snel die rol bekleden: "Ik weet niet of ze mij zouden moeten vragen want ik ben zelf veel te graag aan het woord. Je weet het nooit, maar ik hou voorlopig m'n zomers maar niet vrij."

Zie ook: Van der Laan in Zomergasten: Verplichte kost voor Amsterdammers en: Janine Abbring: 'Ik heb blijkbaar het voordeel van de twijfel'

En lees ook wat onze Han Lips vond van de uitzendingen met Rosanne Hertzberger, Glenn Helberg, Wim Opbrouck en Frans de Waal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden