Chantal 'doet niet beter haar best voor Máxima'

Chantal Janzen vindt het een hele eer om koningin Máxima dinsdagavond te ontmoeten. De koningin bezoekt de benefietvoorstelling van de Hazes-musical Hij gelooft in mij, waarin Chantal de hoofdrol van Rachel Hazes speelt. Chantal gaat echter niet beter haar best doen als Máxima in de zaal zit.

Hoofdrolspelers van Hij Gelooft in Mij met Chantal Janzen (R) en Martijn Fischer (L). Beeld anp
Hoofdrolspelers van Hij Gelooft in Mij met Chantal Janzen (R) en Martijn Fischer (L).Beeld anp

'Het is heel spannend en heel leuk dat koningin Máxima naar de show komt en met ons het 1-jarig bestaan van de musical viert. Ik weet alleen wel, ik ga geen andere voorstelling spelen dan ik gisteravond speelde. Als de koningin komt is dat heel belangrijk. Maar de mensen die eerder zijn komen kijken hoeven niet bang te zijn dat de voorstelling anders wordt met de koningin erbij. Misschien vragen ze zich af 'doen ze dan meer hun best?' Nee, we doen niet meer ons best. Ook niet minder, maar ook niet meer', vertelt Chantal, die met haar hoofdrol is genomineerd voor een Musical Award.

Het is voor het eerst in haar carrière dat Chantal Janzen Máxima mag ontmoeten. 'Het blijft wennen, dat we haar nu koningin kunnen noemen. Als ik koningin hoor, denk ik nog steeds aan koningin Beatrix. Afijn, ik heb nooit eerder voor haar gespeeld of haar de hand geschud. Ik vind het een eer dat ze komt. Het lijkt me een heel aimabel persoon. Het zal wel een standaard gesprek worden, ik kan haar niet op de schouder slaan om te vragen hoe het met haar gaat. Ik zal wel snel vervallen in de vraag hoe het met de kinderen gaat. Mogelijk vraag ik haar nog om een van haar dochters uit te huwelijken aan mijn zoontje, maar voor de rest ga ik niets raars vragen'', grapt Chantal.

Jimmy Woo
''Ik ga gewoon eerlijk zeggen dat ik het heel leuk vind om haar eindelijk een keer te spreken. Jammer natuurlijk dat het maar een kort gesprek zal zijn. We kunnen daarna niet naar de Jimmy Woo ofzo, onder het mom 'goh, het is vlakbij, kom we gaan effe'. Dat leek me nog wel leuk, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren.''

Chantal staat al een jaar als Rachel Hazes op de planken in het DeLaMar Theater. Ter ere van deze eerste verjaardag is er dinsdagavond een benefietvoorstelling. De opbrengst van de avond komt ten goede aan het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds. De echte Rachel Hazes is ook van de partij, evenals de kinderen Roxeanne en André jr. Hazes.

null Beeld Chantal Janzen en Martijn Fischer. ANP Kippa
Beeld Chantal Janzen en Martijn Fischer. ANP Kippa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden