Cast musical Sky trekt een van de twee rechtszaken in

Acteurs en dansers van de musical Sky hebben een van de twee rechtszaken ingetrokken die ze tegen producent Sky Netherlands BV waren gestart.

Maxime Smit
Een deel van de cast van Sky in januari 2016 samen met producent Robin de Levita (midden rechts), actrice Lone van Roosendaal (midden, tweede van links) en Marco Borsato en John Ewbank (boven). Beeld anp
Een deel van de cast van Sky in januari 2016 samen met producent Robin de Levita (midden rechts), actrice Lone van Roosendaal (midden, tweede van links) en Marco Borsato en John Ewbank (boven).Beeld anp

Volgens de producent van de musical is de zaak van de baan. De advocaat van de castleden zegt dat de tweede zaak inderdaad 'eindig lijkt', maar geeft wel aan dat ze de zaak nog niet officieel heeft ingetrokken.

Advocaat Sascha Jansen overweegt naar de zittingsdatum op 26 oktober te gaan om bijvoorbeeld kosten van het proces te verhalen, vertelt ze.

Negen castleden van Sky, onder wie actrice Lone van Roosendaal en Joël de Tombe, spanden eerder twee rechtszaken aan tegen Sky Netherlands BV.

Zij deden dat om de in de theaterwereld gebruikelijke 'projectclausule' uit hun contract aan te vechten. Die stelt dat een contract eindigt als een productie voortijdig eindigt. Acteurs worden op die manier bijvoorbeeld voor een jaar gecast, maar kunnen al na enkele maanden op straat staan zonder salaris.

Hoger beroep
Bij de eerste zaak werd Sky Netherlands in het gelijk gesteld. Daar loopt nu een hoger beroep van. De tweede, nu geannuleerde zaak, ging over of Sky het conctract had beëindigd of opgezegd.

Volgens advocaat Jansen was de tweede zaak ingediend om meer duidelijkheid te krijgen vanuit de Imagine Nation Group over de afhandeling van de contracten. Sky Netherlans BV heeft die inmiddels gegeven, zegt zij.

"Zonde van de kosten," aldus Jansen. "Het is namelijk vooral de eerste zaak die interessant is voor de branche. De vraag van de projectclausules is er een die beantwoording verdient."

Sky, de Musical was van april tot en met juni 2016 te zien in Theater Amsterdam. Het theater is gebouwd door producenten Robin de Levita (van onder andere Soldaat van Oranje) en Kees Abrahams.

De musical Sky, die mede is gemaakt door John Ewbank en Marco Borsato, werd voortijdig van de planken gehaald vanwege een tegenvallende kaartverkoop.

Theater Amsterdam heeft het moeilijk, omdat de musical Sky eindigde in een flop. Lees terug: 'Het kost ons heel veel geld' [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden