Nieuws

Carolien Gehrels nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Holland Festival

De Raad van Toezicht van het Holland Festival stelt Carolien Gehrels per 1 maart 2021 aan als zijn nieuwe voorzitter.

Erik Voermans
Carolien Gehrels. Beeld Frank Ruiter
Carolien Gehrels.Beeld Frank Ruiter

Carolien Gehrels (1967) is een goede bekende van het Holland Festival. Niet alleen als regelmatige bezoeker van voorstellingen en concerten, maar ook door haar rol als wethouder van Amsterdam waarin ze van 2006 tot 2014 verantwoordelijk was voor kunst en cultuur. Gehrels volgt Martijn Sanders op die sinds 2009 de functie van bestuursvoorzitter bekleedde en sinds 2014 voorzitter van de Raad van Toezicht was.

Emily Ansenk, directeur van het Holland Festival over de voorzitterswisseling: “Het Holland Festival dankt Martijn Sanders voor zijn enorme inzet als voorzitter van het bestuur en Raad van Toezicht. Zijn liefde voor de podiumkunsten in combinatie met zijn expertise op het gebied van sponsoring, donaties en fondsenwerving maakte dat het Holland Festival de afgelopen twaalf jaar een grote groei kon doormaken, door het verbinden van Fondsen en particulieren aan het festival. Met haar enorme staat van dienst en ervaring is Carolien Gehrels de juiste persoon om zijn rol over te nemen.”

Gehrels zelf is vereerd. “Het Holland Festival verbindt al 74 jaar lokale en internationale kunst in voorstellingen die altijd heel bijzonder en inspirerend zijn. Altijd weer zijn er vernieuwende en inspirerende kunstenaars van ver weg en dichtbij, heel jong en heel oud, die voor indrukwekkende ervaringen zorgen. Daarmee voedt het Holland Festival een deel van de vrijdenkende en authentieke identiteit van Amsterdam. Als wethouder van Kunst en Cultuur heb ik negen edities mogen meemaken hoe het Holland Festival is en dat het verreweg het beste is dat zelf te ontdekken en ervaren. Het is een eer en een groot genoegen om nu van heel dichtbij onderdeel van het Holland Festival te zijn en Martijn Sanders te mogen opvolgen met zijn ongeëvenaarde ervaring en kijk op bijzondere kunst.

Martijn Sanders heeft het volste vertrouwen in zijn opvolger. “Ik ben blij met de benoeming van Carolien Gehrels. Met haar brede bestuurlijke ervaring, in zowel de culturele, economische en politieke domeinen, zal zij een grote rol van betekenis spelen voor het Holland Festival in de komende jaren.”

Holland Festival is het internationale podiumkunstenfestival in Nederland. De 74ste editie van het Holland Festival vindt plaats in juni 2021. Sinds 2019 werkt het Holland Festival intensief samen met een of twee buitenlandse kunstenaars. De Japanse componist Ryuichi Sakamoto en de Frans-Oostenrijkse theatermaker Gisèle Vienne hebben zich voor 2021 verbonden aan het festival als associate artist. Het festival belicht behalve hun werk ook thema’s die voor hen van betekenis zijn, evenals aan hen gerelateerde kunstenaars.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden