BZV met boer 'Dict-Aad' scoort meer dan 4 miljoen kijkers

Nu de logeerpartijen op de boerderijen zijn begonnen, knallen de kijkcijfers van het televiseprogramma Boer zoekt Vrouw omhoog. Vorige week keken ruim 3,5 miljoen mensen naar het kijkcijferkanon van de KRO, zondag zaten meer dan 4 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd.

Eric Borsje
Boer Aad Beeld KRO
Boer AadBeeld KRO

Maar liefst 4.170.000 kijkers zagen hoe de logeerpartijen bij de boeren een aanvang namen. Op internet richtte de aandacht zich vooral op boer Aad, die spottend Dict-Aad genoemd wordt, vanwege zijn dominante houding ten opzichte van de logeerdames.

Deze keer liet Aad zijn gastvrije kant zien. Zo had hij speciaal een fonkelnieuwe slaapkamer ingericht met drie logeerbedden, inclusief drie lege kasten waar de vrouwen 'hun spulletjes gemakkelijk in kunnen opbergen.'

'Rouwkamer'
De woonkamer werd als 'gezellig' bestempeld, maar volgens logeervrouw Jeanette kon je wel zien 'dat er een vrouwenhand ontbrak'. Op internet werd de huiskamer omschreven als 'een ruimte met de gezelligheid van een rouwkamer'. En ja, je vraagt je inderdaad af, wat zo'n gigantische kaars met kruis erop eigenlijk in die kamer doet.

Voor het diner had Aad een koude schotel bij de cateraar geregeld. Hij verwacht wel dat zijn vrouwelijke gasten gaan kokkerellen, zodat hij zijn logees op hun specifieke kook-capaciteiten kan beoordelen.

Bij boerin Henrieke ging het er rustig aan toe. Zij vond wel dat logeergast Barrie een 'charmeur' was, maar dat bleek vooral omdat hij de tafel dekte voor het eten. Dierenarts Bert keek met een kritische blik rond op de boerderij, maar hield wijselijk zijn mond, omdat hij anders 'gelijk wel zijn koffers kon gaan pakken'.

Trekker
Homoboer Willem had het gezellig met zijn drie vrienden. Vooral logeervriend Jacob bleek onder de indruk van de rust die er op de zorgboerderij hing. Hij leek in ieder geval per zin langzamer te gaan praten.

Boer Henk, de Benjamin onder de datende boeren, vermaakte zijn logeerdames met een ritje op de trekker, waarbij hij het blijkbaar steeds nodig vond de stoel te verstellen in de krappe cabine, dit tot grote vreugde van de kirrende dames. Bij het avondeten schoven zijn ouders gezellig aan.

Boer Martin tenslotte had sla en bloemkool gekocht voor zijn drie logeerdames. Zij lijken alle drie even dol te zijn op de weduwnaar met vier kinderen. 's Middags namen de vrouwen, gezeten op de logeerbedden, de eerste ervaringen nog even door. De kinderen van Martin werden de hemel in geprezen, Martin was zo spontaan en open, ja, eigenlijk alles was perfect.

We zullen volgende week zien hoe het verder is verlopen bij de datende boeren tijdens deze logeerdagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden