Tip

BroeseBruistBoekenLive: liveshow voor boekenfans

Dianne Bleeker
null Beeld Ruud Voest
Beeld Ruud Voest

Door de coronacrisis hebben boekhandels in de grote steden te maken met sterke omzetverliezen. Dinsdagavond vindt de aftrap plaats van BroeseBruistBoekenLive, een interactief boekenevent geïnitieerd door de Utrechtse boekhandel Broese en uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning. De bedoeling is klanten te verleiden tot meer ­online aankopen bij de ­fysieke boekhandels en auteurs de mogelijkheid te geven op te treden voor een grote groep lezers.

Het evenement wordt georganiseerd op het podium in de nieuwe boekwinkel van Broese, in het monumentale oude postkantoor in Utrecht, maar heeft het karakter van een televisie-uitzending. Korte items worden afgewisseld met ­serieuze onderwerpen en entertainment. Frenk van der Linden spreekt live met verschillende schrijvers, die uiteenlopende genres beoefenen. Zo spreekt hij met Simone van der Vlugt over haar laatste boek, Schilderslief, discussieert hij met journalist Fokke ­Obbema over zijn bestseller De zin van het leven, praat hij met Anya Niewierra over haar thriller Het bloemenmeisje en gaat hij met ­Jozua Douglas in op de leukste ­kinderboeken deze zomer.

De interviews worden afgewisseld met een thrillerquiz, de actuele Top 3 van boekverkoper en DWDD-panellid Grietje Braaksma en ­gedichten van Marieke Lucas ­Rijneveld. De eerste uitzending wordt er gediscussieerd over het cadeauboek De jongen, de mol, de vos en het paard. Lezers kunnen meedoen via de livechat op You­Tube. De uitzending dinsdagavond is een pilot, maar als deze succesvol is, willen de initiatiefnemers de formule verder uitrollen en een maandelijkse digitale bijeenkomst organiseren van BroeseBruist­BoekenLive.

Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden via vbku.nl/boekenlive

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden