Britney Spears dient verzoek in voor beperking invloed vader

Britney Spears wil dat haar vader Jamie niet meer kan beslissen over haar persoonlijke zaken, zoals medische behandelingen. De advocaten van de zangeres hebben een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank.

Het Parool
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

De nu 39-jarige kwam in 2008, na een periode van zware mentale problemen, onder curatele te staan. Haar vader en een advocaat werden aangewezen als conservators. In 2019 zegde de advocaat op en kreeg vader Jamie volledige zeggenschap. Hij legde die functie in 2019 neer wegens gezondheidsproblemen en liet Jodi Montgomery de verantwoordelijkheden overnemen.

Britney wil nu dat Montgomery haar persoonlijk gaat bijstaan, en haar vader en Montgomery samen haar zakelijke imperium gaan overzien. De zangeres wil dat ook wordt vastgelegd dat zij in de toekomst kan pleiten voor een einde aan de volledige curatele.

Beslissingen

In de rechtbankpapieren, die in handen zijn van diverse Amerikaanse media, haalt het team van Britney aan dat in 2014 is vastgelegd dat zij niet in staat is beslissingen te nemen over haar medische zorg. Op de vraag van CNN waarom de zangeres niet bij machte is dat zelf te regelen, liet de advocaat van Britney weten dat hij geen uitspraken kon doen over lopende rechtszaken.

De situatie van de zangeres staat in de spotlight sinds documentaire Framing Britney Spears. Fans van de zangeres voeren onder de hashtag #FreeBritney al jaren campagne om de invloed van Jamie in te perken.

Britney Spears. Beeld REUTERS
Britney Spears.Beeld REUTERS
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden