Bobby Brown woedend over 'respectloze optreden' beveiliging

Een ruzie over de hem toegewezen plaats bij de uitvaartdienst van zijn ex-echtgenote Whitney Houston, maakte dat R&B-zanger Bobby Brown besloot al voor aanvang van de dienst weer te vertrekken. Brown laat in een reactie weten erg boos te zijn op de respectloze manier waarop de beveiliging zijn kinderen en hem behandelde.

Coen Brandhorst
Bobby Brown (l.) en zijn gevolg druipen af. Beeld photo_news
Bobby Brown (l.) en zijn gevolg druipen af.Beeld photo_news

Brown (15 jaar getrouwd geweest met Houston). kwam met een gezelschap van 10 personen aan bij de New Hope Baptist Church in Newark en claimde een aantal stoelen op de eerste rij in de kerk. Toen bleek dat er voor Brown geen prominente plaats was bedeeld, stapte de verontwaardigde zanger prompt weer op, zo meldt het tijdschrift US Weekly.

Reactie
Brown reageerde als volgt op het voorval. 'Ik en de kinderen werden in eerste instantie naar onze zitplaats geleid. Kort daarna wilde men dat we andere plaatsen zouden innemen en dan ook nog eens verspreid over kerk. De kinderen en ik zijn zeer verbolgen over het respectloze optreden van de beveiliging van de dienst. Omdat ik geen stennis wenste te maken heb ik snel afscheid genomen van de kist met Whitney en mijn dochter Bobbi Kristina gedag gezegd en ben met stille trom vertrokken. Ik zal altijd respect hebben voor mijn ex-echtgenote'.

Respect
Dominee Al Sharpton twitterde over het voorval en nam het gedeeltelijk op voor Brown. Hij verklaarde nog geprobeerd te hebben de huilende zanger te kalmeren, maar hij kon niet voorkomen dat de zanger vertrok. Sharpton: 'Ik heb hem verteld dat het vandaag om Whitney ging en de plaats waar de gasten zouden zitten van ondergeschikt belang is. Maar hij heeft zijn liefde en respect aan Whitney getoond, dat heb ik ook gezien.'

Eerder kwam het nieuws naar buiten dat Brown en zijn gevolg geweigerd zouden zijn, maar dit bleek onjuist te zijn. Brown had wel een uitnodiging ontvangen voor de uitvaart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden