Bimhuis verrast door advies kunstraad subsidiekorting

Het Bimhuis is verrast door de forse korting op de gemeentelijke subsidie die de Amsterdamse Kunstraad (Akr) voorstelt aan de gemeenteraad in het Kunstenplan 2017-2020.

Jesse Beentjes
Het Bimhuis krijgt 150.000 euro minder subsidie dan aangevraagd Beeld Floris Lok
Het Bimhuis krijgt 150.000 euro minder subsidie dan aangevraagdBeeld Floris Lok

'We hebben bij onze aanvraag rekening gehouden met artistieke ambities en toekomstplannen," zegt Onno Beukenhorst, hoofd marketing en publiciteit bij het podium voor jazz- en improvisatiemuziek.

In het plan, dat woensdagochtend werd aangeboden aan cultuurwethouder Kajsa Ollongren, ontvangt het Bimhuis bijna 400.000 euro minder dan aangevraagd, terwijl Fotomuseum Foam en documentairefestival Idfa juist ruim meer subsidie krijgen. Reden voor de korting is dat het Bimhuis er volgens de Akr niet in slaagt een heldere artistieke strategie te schetsen en op het zakelijk vlak steken laat vallen.

Beukenhorst, in reactie op deze redenen: "Er staan kritische punten in het advies. Die punten nemen we ter harte en we gaan kijken hoe we hier op een goede manier mee omgaan."

Het advies van de Kunstraad is niet bindend; de gemeenteraad beslist in november over de subsidietoekenningen. Beukenhorst: "Het besluit is in het najaar aan de gemeenteraad. Dat wachten we af."

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden