Bezoeksters Lowlands lopen ongehinderd hoofdpodium op

Twee bezoeksters van het Lowlandsfestival beleefden gisteren de middag van hun leven, toen ze een onbewaakt hek doorliepen dat op het podium van de Alphatent bleek uit te komen. Ze konden zodoende hun held Ed Sheeran wel van heel dichtbij aanschouwen en een paar exclusieve plaatjes schieten.

Coen Brandhorst
Annemiek en Debbie op het podium. Beeld PG-digital
Annemiek en Debbie op het podium.Beeld PG-digital

Eigenlijk wilden vriendinnen Annemiek en Debbie uit Noordwijkerhout in het vak dat zich vlak voor het podium bevindt naar het optreden gaan kijken. 'Maar toen zagen we dus dat open en onbeveiligde hek en we waren allebei benieuwd waar je dan zou uitkomen. Dat bleek dus een behoorlijk exclusieve plek te zijn,' aldus het nog enigszins beduusde duo.

Die plek, aan de zijkant van het podium, is doorgaans gereserveerd voor hooguit een handvol vrienden en relaties die gast zijn van de optredende artiest. Om toegang te krijgen tot de backstage area van een festival heeft men een speciaal armbandje nodig. De vriendinnen hadden alleen een bezoekersbandje van het festival. Gedurende de tijd dat ze zich op hun ereplaats bevonden heeft niemand gecontroleerd of het tweetal daar wel recht toe had.

'Dus hebben we ons maar even uitgeleefd. We konden mooie foto's maken van de immense menigte in de tent, het optreden van Ed, maar ook een zeer bezwete zanger enkele seconden na het optreden. We hebben daar bijna het hele optreden gezien, na het concert nog wat plaatjes backstage geschoten en toen de zaal leeggelopen was zijn we maar weer het terrein terug opgegaan, ook weer zonder dat iemand zich drukmaakte over onze aanwezigheid.

Gevraagd naar het 'veiligheidslek' reageerde Lowlandswoordvoerder Bente Bollmann: 'We hebben op het terrein van Lowlands 28 kilometer aan hekwerk, omheiningen en afrastering staan dat allemaal beveiligd moet worden. Dat er soms iemand even niet op zijn of haar plek staat kan voorkomen, het blijft natuurlijk mensenwerk. Hoewel dit soort fouten gelukkig zo goed als nooit gemaakt worden had dit natuurlijk niet mogen gebeuren.'

De dames hopen intussen nog op een stiekeme meet and greet met Skrillex zaterdagavond, maar beseffen ook wel dat Ed Sheeran hoogstwaarschijnlijk een eenmalige backstage gebeurtenis was.

Annemiek (L.) en Debbie weer 'gewoon' terug op de camping. Beeld PG-digital
Annemiek (L.) en Debbie weer 'gewoon' terug op de camping.Beeld PG-digital
Ed Sheeran, flink bezweet backstage vlak na zijn optreden. Beeld PG-digital
Ed Sheeran, flink bezweet backstage vlak na zijn optreden.Beeld PG-digital
De volle Alphatent bij het optreden van Ed Sheeran. Beeld PG-digital
De volle Alphatent bij het optreden van Ed Sheeran.Beeld PG-digital
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden