Bejaarden maken Giel Beelen aan het huilen

Twee bejaarden hebben Giel Beelen aan het huilen gekregen. De normaal zo stoere 3FM-dj hield het vrijdag niet droog toen de oudjes bij het Glazen Huis in Enschede langskwamen om het geld te doneren dat ze voor Serious Request inzamelden met het verkopen van kerststukjes in hun bejaardentehuis.

null Beeld epa
Beeld epa

'Als je in het Glazen Huis zit, ben je constant labiel. Ik huil om alles. Kinderen doen het altijd goed, maar nu heb ik ook gehuild om twee oudjes in een rolstoel', biecht de dj zaterdag op.

Giel doet er alles aan om zijn emoties zo min mogelijk te laten opspelen. 'Je kunt ook niet de hele tijd jankend rondlopen.' Om zichzelf tot de orde te roepen, trekt hij zich af en toe even terug in de slaapkamer. 'Dan laat ik me even gaan of praat ik tegen mezelf. 'Ik ben Giel Beelen uit Haarlem, en ik mag heel trots zijn dat ik hier deel van uitmaak'. Maar na drie minuten voel ik me dan alweer schuldig naar al die mensen die voor het huis staan en allemaal even aandacht verdienen.'

De Glazen Huis-veteraan, Giel liet zich dit jaar voor de zevende keer opsluiten, doorstaat de beproeving in Enschede naar eigen zeggen 'heel goed'. 'Ik vermaak me gewoon heel goed met Gerard en Michiel en al die mensen die op het plein voor het huis staan. Ik denk dat apen in de dierentuin zich ook prima vermaken. Alleen is daar de catering wat beter geregeld.'

Sapjes houden dj's op de been
Meedoen aan Serious Request betekent voor de drie 3FM-dj's in het Glazen Huis niet alleen zes dagen lang 24 uur per dag radio maken, maar ook een week niet eten. Bij gebrek aan vast voedsel worden Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra in de doorzichtige studio in Enschede op de been gehouden met sapjes. En hoewel de mannen uitgehongerd zijn, valt niet elk sapje even goed in de smaak.

Kokos, citroen, aardbei, ananas en banaan. Limoen, munt, tomaat en paprika. Passievrucht, mango en abrikoos. De meeste drankjes die de dj's in het Glazen Huis krijgen voorgeschoteld, klinken best aantrekkelijk. 'Maar de mix van spruitjes en zuurkool kreeg ik echt niet weg.' Michiel Veenstra gruwelt nog na bij de gedachte. 'Niet elk sapje is even lekker, maar ik heb er wel vertrouwen in dat de mensen die ze maken er verstand van hebben. Ze zorgen er voor dat wij de noodzakelijke stoffen binnen krijgen. En ik heb zelfs het idee dat de sapjes gedurende de week worden aangepast aan wat onze lichamen nodig hebben. Na een paar dagen niet eten, komt je hele spijsvertering tot stilstand. Daarom doen ze nu iets met vezels.' Michiel en Giel zijn het er over eens dat de drankjes tot nu toe allemaal behoorlijk zoet waren. Giel: 'Ik ben nu wel toe aan iets hartigs. Een vloeibare pizza!'

Giel en Gerard zitten allebei voor de zevende keer in het huis. Voor Michiel is het de tweede keer. Giel betrapt zichzelf er op dat hij een beetje 'vadert' over groentje Veenstra. 'Dan zeg ik dat hij echt zijn sapje moet opdrinken, ook al smaakt het vreselijk. Maar hij en Gerard lieten allebei de spruitjes/zuurkool-sap staan. Ik zou geen goede vader zijn, want ze trekken zich niets van mij aan.'

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden