Apple en Samsung praten op 21 en 22 mei over patentoorlog

Apple en Samsung gaan op 21 en 22 mei praten over de patentoorlog tussen de twee bedrijven. De bijeenkomsten vinden plaats in een gerechtsgebouw in San Francisco en vinden beide dagen vanaf 09.30 uur plaats.

Tim Cook. Beeld AP
Tim Cook.Beeld AP

De topmannen van Apple en Samsung gaan op last van een Amerikaanse rechter proberen tot een schikking te komen in de slepende conflicten tussen hun bedrijven over patenten in de Verenigde Staten. De twee grootmachten op technologiegebied liggen al maanden met elkaar in de clinch. Apple vindt dat Samsung met zijn mobiele telefoons en tabletcomputers slaafse kopieën maakt van zijn eigen iPhone en iPad. Samsung stelt dat juist Apple zich schuldig maakt aan de schending van patenten.

Geen concessies
Het zullen geen makkelijke onderhandelingen worden. Samsung heeft al aangegeven geen concessies te zullen doen en Apple-baas Tim Cook heeft weliswaar aangegeven de voorkeur te geven aan een schikking, maar zei er ook bij dat hij zal vechten om het intellectueel eigendom van het bedrijf te beschermen.

In 2010 hebben de partijen ook al gesprekken gevoerd over patentschendingen. Toen kwamen de onderhandelaars, onder wie Steve Jobs, er niet uit. Hierop volgden de eerste rechtszaak van Apple tegen Samsung.

Samsung en Apple voeren in tien verschillende landen rechtszaken over en weer, onder meer in Nederland. De rechter wil voor 9 mei een verklaring van de bedrijven hebben.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden