Anouk vindt Roemeen 'engerd' en Deense 'onaardig'

Veel trok Anouk niet op met haar concurrenten tijdens het Songfestival, maar de Haagse nam geen blad voor de mond over de eerste indruk die ze kreeg van de overige finalisten. De Roemeense 'sopraan' noemde ze een engerd en de Deense winnares deed maar 'bozig'. Dat vertelde de zangeres maandag aan tafel bij Pauw & Witteman tijdens haar eerste grote interview na het Songfestival.

null Beeld anp
Beeld anp

Pauw en Witteman voelden Anouk aan de tand over hoe zij afgelopen periode heeft ervaren en over de nasleep van haar deelname aan het Songfestival.

Veel tijd had Anouk niet om te 'socializen', op enkele persconferenties en een oefening vlaggenlopen na, maar de mannen van Griekenland vond zij erg gezellig en aardig. Over de Roemeen, die met zijn eunuch-sound een ware cape-act opvoerde, was zij minder te spreken. 'Dat was echt een engerd. Hij zei ook niemand gedag, echt een rare gast', aldus Anouk tegen Pauw & Witteman.

Bozig
Anouk vertelde dat ze haar Deense concurrente nog vrolijk gedag zei bij het passeren, maar ook van haar geen respons kreeg. 'Ze keek naar beneden en deed maar bozig, heel onaardig.' Dat is opvallend, want de zangeres sprak eerder nog vol lof over Anouk. Zo zei de Deense enige tijd geleden het een eer te vinden op één podium te staan met de ster en liet ze vandaag weten gek te zijn op de rauwe stem van Anouk. Wellicht wist de 20-jarige Emmelie niet hoe ze moest reageren toen zij oog in oog kwam te staan met haar idool.

'Het is niet mijn cup-of-tea', zegt Anouk over het winnende nummer Only Teardrops. Maar de rockdiva begrijpt wel dat de Emmelie de Forest daarmee de zangcompetitie heeft gewonnen.

Strategie
Het was voor het eerst dat Anouk uitgebreid sprak over het liedjesfestijn. De Haagse hield zich in de aanloop naar haar optredens moedwillig zoveel mogelijk buiten de publiciteit om haar stem te sparen. Zelfs een kort telefonisch gesprek met Cornald Maas vlak voor de finale weigerde ze op het laatste moment om zich volledig te kunnen focussen op het zingen van haar nummer Birds.

Anouk zegt te hebben genoten van het Songfestival, maar is opgelucht dat het erop zit. Ze deed mee aan het liedjesfestijn om haar album te promoten en in het buitenland door te breken. In onder andere Engeland bestormt Anouk nu de hitlijsten en dat was volgens haar manager ook onderdeel van de vooraf uitgestippelde strategie.

Cezar zingt It's My Life voor Roemenië. Beeld ANP
Cezar zingt It's My Life voor Roemenië.Beeld ANP
De winnares van het Songfestival Emmelie de Forest. Beeld ANP
De winnares van het Songfestival Emmelie de Forest.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden