Annechien Steenhuizen gaat Achtuurjournaal presenteren

Annechien Steenhuizen wordt de nieuwe presentator van het NOS Achtuurjournaal. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Ze is daarmee de opvolgster van Sacha de Boer op, die onlangs haar vertrek aankondigde.

Redactie

Steenhuizen zal het Achtuurjournaal om en om met Rob Trip gaan presenteren. Steenhuizen zegt in een eerste reactie 'vereerd' te zijn: 'Dit is een kans die één keer in je leven voorbijkomt. Het NOS Journaal van 20.00 uur is voor zo veel mensen hét moment van de dag waarop ze bijgepraat worden over het nieuws van de dag.' Sacha de Boer presenteert op 3 mei haar laatste Journaal.

RTV Utrecht
Steenhuizen volgde de opleiding Journalistiek in Utrecht en presenteerde jarenlang voor RTV Utrecht. Later werd ze Jakhals bij De Wereld Draait Door, maar al snel maakte ze de overstap naar de NOS waar ze in maart 2009 presentator werd bij het jongerenjournaal NOS op 3. In 2011 maakte ze de overstap naar het NOS Journaal. Halverwege mei zal Steenhuizen voor het eerst een week lang het belangrijkste bulletin van de NOS voor haar rekening nemen.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff maakte de keuze voor Steenhuizen vanmiddag op Twitter bekend. 'Gefeliciteerd, veel succes!', schreef hij erbij. Hij roemt de 'zeer talentvolle' Steenhuizen: 'Als journalist en als presentator heeft ze haar sporen al ruimschoots verdiend. Ik ben blij en trots dat Annnechien deze keuze maakt en ik weet zeker dat zij zeer op haar plaats zal zijn in het NOS Journaal van 20.00 uur.'

Andere kandidaten die voor de functie werden genoemd waren onder meer Astrid Kersseboom en Eva Jinek. Laatstgenoemde liet al snel weten geen interesse te hebben.

Fotografie
Sacha de Boer gaat na haar vertrek bij het Journaal meer tijd steken in haar werk als fotografe. 'Nu ik 10 jaar het Achtuurjournaal heb gepresenteerd, leek me dat een mooi moment om iets anders te gaan doen en me onder andere meer te richten op fotografie', verklaarde ze. 'Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan 'slow journalism'. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden