Angelien Kemna van universiteit naar beleggingswereld

Angelien Kemna (1957), door maandblad Opzij gekozen tot de machtigste vrouw van Nederland, is sinds november 2009 hoofd beleggingen bij pensioenbeheerder APG.

ANP/Redactie
Angelien Kemna (L) is in Felix Meritis in Amsterdam uitgeroepen tot de invloedrijkste vrouw in Nederland. De topvrouw bij de Algemene Pensioen Groep viert dat met de andere winnaressen Adriana Esmeijer (M, categorie Goede Doelen) en Wilhelmina Thomassen (R, machtigste vrouw Justitie). Het tijdschrift Opzij stelde een lijst samen met de 100 machtigste vrouwen in ons land. © ANP Beeld
Angelien Kemna (L) is in Felix Meritis in Amsterdam uitgeroepen tot de invloedrijkste vrouw in Nederland. De topvrouw bij de Algemene Pensioen Groep viert dat met de andere winnaressen Adriana Esmeijer (M, categorie Goede Doelen) en Wilhelmina Thomassen (R, machtigste vrouw Justitie). Het tijdschrift Opzij stelde een lijst samen met de 100 machtigste vrouwen in ons land. © ANP

Van 2001 tot juli 2007 werkte Kemna op topposities bij ING. Daarvoor was zij werkzaam bij de Robeco Groep en was zij als hoogleraar financiële markten verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Voordat Kemna haar werk in de beleggingsindustrie startte, doorliep zij een academische carrière. Van 1988 tot 1991 was zij verbonden aan de Erasmus Universiteit, waar zij in 1988 promoveerde op het terrein van financiële en reële opties.

Kemna bekleedt diverse toezichts- en adviesposities. Zo is zij lid van de raad van toezicht van de Universiteit Leiden. Zij was tevens verbonden aan de Erasmus School of Economics te Rotterdam, waar zij vanaf september 2007 tot september 2011 deeltijdhoogleraar corporate governance en financiële econometrie was.

Angelien Kemna. © ANP Beeld
Angelien Kemna. © ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden