Podcast

Alex Ploeg: ‘Bizar om in 2020 nog over homorechten te moeten praten’

In de nieuwe aflevering van Ik zag iets moois is het aan geluksvogel cabaretier Pepijn Schoneveld om Cathelijne Blok eenmalig te vervangen. Samen met presentator Malou Holshuijsen ontvangen ze cabaretier Alex Ploeg. Een gesprek over wel of niet naakt in een kalender, de wederopstanding van Jan Wolkers en de kracht van de sketch. Momenteel is Alex te zien in het televisieprogramma Klikbeet waar hij deze week verscheen als onderwijzer.

Ik zag iets moois

Alex Ploeg: “We kiezen iedere week een actueel onderwerp. Dat was in dit geval snel duidelijk: een docent voor een klas die een veilige omgeving zegt te creëren én homoseksualiteit afkeurt. Het idee was om eerst alleen de homoseksuele leerling te pakken in de sketch, maar dat werd toch wrang. Het is natuurlijk bizar om in 2020 over homorechten te moeten praten alsof het nog ter discussie kan staan. Het is fijn dat je een outlet hebt om hier iets over te zeggen.”

Malou Holshuijsen: “Ben je wel eens ingehaald door de actualiteit?”

Alex Ploeg: “We hebben een keer een sketch gemaakt waarin mensen die tegen vaccinaties zijn en nul argumenten hebben behalve ‘wij vertrouwen de artsen niet’, te gast waren in een talkshow en met een expert in gesprek mochten. Dat leek heel erg op de situatie van een tijdje later, toen Famke Louise met Diederik Gommers in discussie ging over de volksgezondheid. Het was net een sketch!”

Alle podcasts van Het Parool zijn te vinden op www.parool.nl/podcast. De afleveringen van Ik zag iets moois vind je ook op iTunes en Spotify.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden