3FM-dj's laten zich opsluiten voor Serious Request

Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering laten zich vrijdagavond voor de jaarlijkse benefietactie 3FM Serious Request opsluiten in het Glazen Huis, dat dit jaar in Heerlen staat.

Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering laten zich vrijdagavond opsluiten in het Glazen Huis. Beeld anp
Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering laten zich vrijdagavond opsluiten in het Glazen Huis.Beeld anp

Zes dagen lang maken ze vanuit een mobiele studio op het Pancratiusplein radio en tv voor het goede doel, zonder dat ze daarbij eten.

De Britse singer-songwriter James Morrison en Ilse DeLange draaien rond 20.15 uur de deur van het Glazen Huis op slot. Nieuw dit keer is dat de dj's gezelschap krijgen van vijf collega's, die ieder 24 uur blijven. Zo gaat Michiel Veenstra zoveel mogelijk cupcakes bakken en verkopen en moet Eva Koreman tien paperclips zien te ruilen voor een bedrag van in totaal 75.000 euro.

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, die weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. De radiozender zamelt ieder jaar samen met het Rode Kruis geld in voor een 'stille ramp'. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Haarlem en werd zo'n 12 miljoen euro opgehaald voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden