Tips

10x Weekendtips: Russische opera en een dansdrieluik

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nou eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
Poster Icons dansdrieluik Beeld Scapino Ballet
Poster Icons dansdrieluikBeeld Scapino Ballet

FILM // Hallo Servië
Locatie: Rialto | zondag 26 oktober om 15.00 en 17.15 uur
Twee Servische films, vertoond in samenwerking met de Servische ambassade. Om 15.00 uur 'Cinema Kommuisto' van Mila Turajilic, om 17.15 uur 'When day breaks' van Goran Paskaljevic. Beide films zijn Engels ondertiteld.

THEATER // Agnes van god
Locatie: DeLaMar | zaterdag 25 oktober om 20.30 uur en zondag 26 oktober om 15.00 uur
Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven spelen een toneelstuk van John Pielmeier, dat zich afspeelt in een klooster, regie Paula Bangels.

Toneelstuk over wonderen, bekend van de succesvolle verfilming met Jane Fonda. De jonge novice Agnes bevalt binnen de muren van het klooster van een kind zonder ooit een man te hebben aangeraakt. Dokter Martha Livingstone start daarop een onderzoek, waarbij ze Moeder Overste tegenover zich krijgt, die Agnes ernstig in bescherming neemt. Het toneelstuk is mede bekend door de verfilming 'Agnes of God' uit 1985, met o.a. Jane Fonda in de hoofdrol.

Deze voorstelling is ook vrijdag 17 november om 20.00 uur in Schouwburg Amstelveen

THEATER // Icons
Locatie: Stadsschouwburg | zaterdag 25 oktober en zondag 26 oktober om 20.30 uur
Het Scapino Ballet Rotterdam: een dansdrieluik, waarbij de choreografen Ed Wubbe, Felix Landerer en Itamar Serussi Sahar zich lieten inspireren door legendarische grootheden. Zoals het ballet Nico van Ed Wubbe, met Bryndis Brynjolfsdottir: een ode aan Nico, zangeres van The Velvet Underground.

Deze voorstelling is zaterdag 22 november om 20.00 uur ook in Schouwburg Amstelveen.

MUZIEK // Helemaal Melkweg
Locatie: Melkweg | zaterdag 25 oktober van 19.00 tot 02.00 uur
In het hele gebouw muziek, film, theater, lezingen en exposities. Met o.a. Ozric Tentacles, La Luz, Cut_, Rico & A.R.T., Miss Molly & Me. Op de website van de Melkweg staat het hele programma.

MUZIEK // Cecilia Bartoli en I Barocchisti
Locatie: Concertgebouw | zondag 26 oktober om 20.15 uur
De gedreven Italiaanse mezzosopraan Bartoli kruipt voor elk project volledig in haar rol. Tijdens het programma Sint-Petersburg zingt ze voor het eerst in het Russisch en brengt onbekende juweeltjes uit
de 18de-eeuwse Russische opera. Ze wordt begeleid door het barokensemble I Barocchisti olv Diego Fasolis.

KIND // Het nut van tantes
Locatie: Schouwburg Amstelveen | zondag 26 oktober om 15.00 uur
Pieter Tiddens en Servaes Nelissen met een voorstelling waarin ze twee eigenzinnige, dwarse tantes spelen. Regie Marja Kok, vanaf 6. Ook 23 november om 14.00 uur in de Meervaart.

NACHTLEVEN // Relax & balance
Pllek | feestweek van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 oktober
Relax & balance, dat zijn de uitgangspunten van Pllek op het NDSM-terrein, het café-restaurant met een strandje aan het IJ, yoga, films en nog veel meer. Pllek bestaat in feite al tweeënhalf jaar, maar van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 oktober is er een feestweek. Met zaterdag 25 oktober van 19.00 tot 03.00 uur de party Vurige vogels: een 'paringsdans' van klassieke muziek en electronic.

Vrijdag 31 oktober is van 21.00 tot 03.00 uur het officiële openingsfeest Fireproof. In feite wordt de hele week gevierd dat Pllek nu echt 'uit de steigers' is, met o.a. de danseres Judith van Rheenen, dj Enrique Grooves, de band van Jerry Bloom en meer. Op de website staat het volledige programma van de feestweek

GAY // Flirtation goes Crazy
Locatie: Panama | vrijdag 24 oktober van 23.00 tot 04.00 uur
All female-clubnacht met dj's Carita La Nina & mc Choral, Cincity, TAMORE, Seré, Covergirl Sunny e.a.

EXPO // Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust
Locatie: De Nieuwe Kerk | van 25 oktober tot en met 15 februari 2015
Ruim tweehonderd kunstobjecten uit Ivoorkust. Onder de titel Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust is in samenwerking met vele internationale musea en particuliere bruikleengevers een reizende tentoonstelling tot stand gebracht die nu in Zürich te zien is en die na de zomer naar Amsterdam komt. De Nieuwe Kerk is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur.

MIX // Brainwash
Locatie: In en rond de Nes | zaterdag 25 oktober van 13.00 tot 01.00 uur
Op tien locaties in en rond de Nes is zaterdag 25 oktober de eerste editie van Brainwash, een festival over literatuur, filosofie en wetenschap, maar ook met film, comedy, theater en muziek. Jonge mensen zijn de doelgroep en de 'line-up' is zeer veelzijdig.

Zoals om 13:00 Spinvis in Frascati, om 14:00 Julian Baggini in het Comedy Theater, om 15:00 Alain de Botton in de Brakke Grond, er treden diverse comedians op (van Jan Jaap van der Wal tot Hans Sibbel), er is een 'Filosofie Darkroom' in de Grr Kelder (Sint Pietershalsteeg 3-5) en verder doen o.a. Stine Jensen, Maxim Hartman, Tinkebell en Désanne van Brederode mee. Zie de website voor het volledige programma.

Scene uit 'When day breaks', een familiedrama uit 2012 Beeld Het Parool
Scene uit 'When day breaks', een familiedrama uit 2012Beeld Het Parool
V.l.n.r.: Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven Beeld Roy Beusker
V.l.n.r.: Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de WijdevenBeeld Roy Beusker
null Beeld Pllek
Beeld Pllek
null Beeld Dim Balsem
Beeld Dim Balsem
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden