Tips

10 x Weekendtips: een festival vol chocola of vrouwendag in Paradiso

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nu eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
null Beeld Goldon Palace Restaurant
Beeld Goldon Palace Restaurant

FILM // Rembrandt
Pathé Tuschinski, zondag 8 maart om 11.00 uur
Derde documentaire in de serie 'Exhibition on Screen'. Een registratie van de expositie Late Rembrandt met impressies uit the National Gallery en het Rijksmuseum. Deze voorstelling geeft een kijkje in de laatste jaren van het leven van Rembrandt van Rijn. De laatste jaren van zijn leven worden getekend door grote persoonlijke tegenslagen, maar artistiek komt hij tot grote hoogte.

THEATER // Koningin Lear
Stadsschouwburg, tot en met zondag 15 maart (beh. ma di). Aanvang 20.00 uur en zondag 8 en 15 maart om 16.00 uur.
Tom Lanoye bewerkte, speciaal voor Toneelgroep Amsterdam, Koning Lear van Shakespeare tot een hedendaagse tragedie. In deze versie, geregisseerd door Eric de Vroedt, is niet een man maar een vrouw aan de macht. Haar is echter eenzelfde lot beschoren: in een poging het internationale familiebedrijf onder haar zonen te verdelen stevent Koningin Lear op de afgrond af.

THEATER // Restaurant Amore
Bellevue, tot en met zondag 22 maart (beh. ma) om 20.30 uur.
Golden Palace met een voorstelling over een restaurant, waar voedsel pure passie is. Maar er is ook liefde, lust, jaloezie, wraak en extase. Elke avond laaft een bonte verzameling personages zich aan een diner dat niet alleen de beste, maar ook de slechtste eigenschappen bij hen naar boven haalt.

MUZIEK // Mary Black
Meervaart, zondag 8 maart om 20.15 uur
Deze Ierse folkzangeres trad circa dertig jaar lang op en werkte samen met grootheden als Joan Baez, Emmylou Harris en Van Morrison. Met haar warme stem kreeg ze wereldwijd fans. Maar nu is het genoeg. Op 59-jarige leeftijd heeft Mary Black besloten dat ze niet meer op tournee wil. Zondag treedt ze tijdens haar afscheidstournee op in Amsterdam.

THEATER // Porgy and Bess
RAI Theater, tot en met zaterdag 14 maart (beh. ma) om 20.00 uur (zaterdag en zondag ook om 14.00 uur.
The New York Harlem Theatre brengt deze opera die George Gershwin in 1934 componeerde voor zwarte, klassiek geschoolde zangers. Na de wereldpremière in New York ontpopte Porgy and Bess - over de liefde tussen de kreupele ­bedelaar Porgy en de weerbarstige Bess - zich tot een wereldhit.

KIND // Logos Festival
Tot en met zondag 8 maart in de Krakeling (en ook in de Balie).
De derde editie van dit festival waarbij het woord in al zijn verschijningsvormen wordt geëerd, ontleed en besproken. Met o.a. singer-songwriter Lucky Fonz III, de rappers Sef, Sticks en Akwasi en kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten.

NACHTLEVEN // 5 Days Off
Melkweg en Paradiso, nog vrijdag 7, zaterdag 7 en 8 zondag maart.
5 Days Off: de vijftiende editie van dit festival is een oase voor liefhebbers van techno, house en elektronische muziek, dance en beats. Met o.a. zaterdag 7 maart in Paradiso van middernacht tot 06.00 uur de party Body & Soul, met de dj's Francois K, Danny Krivit en Joe Claussell (foto).

NACHTLEVEN // Women in Paradise
Paradiso, zondag 8 maart van 19.00 tot 01.00 uur.
Women in Paradise: voor de tiende keer wordt deze avond gehouden in het kader van Internationale Vrouwendag met als gastvrouw de Russisch-Nederlandse gastvrouw Marynka Nicolai-Krylova, die het initiatief nam voor Women in Paradise. En verder o.a. Masha Iv, Saskia Laroo, dj Dansor en Clara Opoku, in België Kras en het Soroki koor, Anna Astapova, Raja Felgata, Iphis & Iante, Afke Rijenga, Nausica en Marlies Somers. Aankleding door Liesbeth Jimmink.dj Dansor, Clara Opoku, Irena Fillippova, Nausica, Afke Rijenga en Saskia Laroo.

EXPOSITIE // Kijken is beleven
Kunstenaarsociëteit Arti et Amicitiae, nog tot en met 8 maart.
Het laatste weekend van een expositie van het nagelaten werk van de schilder Kees Verwey (Amsterdam 1900-1995 Haarlem): in een historische omgeving worden honderdvijfenzeventig werken tentoongesteld uit het omvangrijke oeuvre van Verwey. Stillevens, portretten, aquarellen en atelierstukken. Arti et Amicitae (Rokin 112) is open van 10.00 tot 17.00 uur.

MIX // Chocoa Festival
Beurs van Berlage; vrijdag 6 maart van 17.00 tot 21.00 uur en verder zaterdag 7 en zondag 8 maart van 10.00 tot 18.00 uur.
Chocoa Festival: derde editie van dit festival voor chocoladeliefhebbers met o.a. proeverijen en lezingen.

null Beeld Body & Soul
Beeld Body & Soul
Porgy and Bess van The New York Harlem Theatre Beeld Luciano Romano
Porgy and Bess van The New York Harlem TheatreBeeld Luciano Romano
Women in Paradise Beeld Women in Paradise
Women in ParadiseBeeld Women in Paradise
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden