Kunst & Media Bewaar

Ze zijn uit elkaar, maar RTL laat Barbie en Michael niet los

Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit
Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit © RTL 5

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit.

Het behangetje moet roze, het servies trouwens ook. En de stoelen. En de bank. Nu ze 'op haar ège' woont, wil Haagse Samantha alles anders. Roze. Ze is niet voor niets al sinds Oh Oh Cherso wereldberoemd in Nederland onder de naam Barbie.

Of zoals ze tegen haar nieuwe vriend Rolf zegt: "Als je een Barbie wilt, moet je ook in haar dreamhouse wonen."

Samantha is niet meer met Michael, dat is dit keer ook het thema van hun reallifesoap. Die heet daarom Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit.

Haar nieuwe vlam heet Rolf, een halfdove pornoacteur die bij een benzinestation werkt, zo leest Barbies moeder in de roddelbladen. Inmiddels weten we uit diezelfde bladen dat Barbie ook niet meer met Rolf is.

Michael komt weinig in het stuk voor, hij leeft in Spanje, wat voor een reallifesoap over Samantha en Michael knap lastig is. Maar de makers slaan zich er manmoedig doorheen en filmen nog maar een bezoek aan de pruiken­kapper. En nog maar een barbecue.

Toen Barbie contact wilde leggen met het bovenaardse maakten ze Samantha & Michael Doe Effe Paranormaal

Ze hebben het eerder gedaan, Samantha en Michael gaan al bijna tien seizoenen mee. Jaren terug filmden ze al een reis door Thailand voor Samantha & Michael Houden Zich Thai. 

Toen Barbie contact wilde leggen met het bovenaardse maakten ze Samantha & Michael Doe Effe Paranormaal. Een jaar daarvoor: Samantha & Michael Willen Rust In De Tent, over een kampeervakantie.

Nog steeds is het voor RTL5 het op één na best bekeken programma van de week. Dus Lips ziet Barbie nog wel even doorgaan. Moet lukken ook, met nog een paar veelbelovende titels. 

Samantha & Michael Spaans Benauwd, als zij volgend jaar zomer bij hem logeert.

Of: Samantha & Michael Zwaar Bedonderd, over een donderdag in 2026.

En natuurlijk Samantha & Michael Toch Nog Een Trouwerij, over de bruiloft van hun dochtertje Angelina in 2032.

Reageren? hanlips@parool.nl