Kunst & Media Bewaar

We Are Public: 'Steun de cultuur en ga op avontuur'

Bas Morsch (l) en Leon Caren, oprichters van We Are Public: 'Mensen raken de weg kwijt in het cultuur-aanbod. Wij sporen ze aan nieuwe dingen te ontdekken'
Bas Morsch (l) en Leon Caren, oprichters van We Are Public: 'Mensen raken de weg kwijt in het cultuur-aanbod. Wij sporen ze aan nieuwe dingen te ontdekken' © Linda Stulic

Negen kunstenaars en instellingen zijn genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2017, de grootste cultuurprijs van de hoofdstad. Cultureel platform We Are Public maakt kans in de categorie Stimuleringsprijs.

Toen de subsidiekraan met het bordje Cultuur erboven een paar jaar geleden werd dichtgedraaid, besloten grafisch vormgever en muzikant Bas Morsch (43) en cultureel antropoloog en muzikant Leon Caren (38) dat het culturele leven in Amsterdam een nieuwe impuls nodig had. In 2004 hadden de twee al het onafhankelijke muziekplatform Subbacultcha opgericht.

Om de kunstverschraling tegen te gaan richtten Morsch en Caren drie jaar geleden het cultuurlidmaatschap We Are Public op.