Kunst & Media Bewaar

VVD-jongeren benoemen Arjen Lubach tot Liberaal van het jaar

'Arjen Lubach weet politieke discussies dichter bij jongeren te brengen.'
'Arjen Lubach weet politieke discussies dichter bij jongeren te brengen.' © ANP

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, heeft Arjen Lubach uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2015. Volgens de JOVD fungeert de presentator in het programma Zondag met Lubach 'als waakhond voor de burger tegen de overheid'.

'Arjen Lubach weet politieke discussies dichter bij jongeren te brengen en stelt zich vaak op als waakhond voor de burger tegen een te nieuwsgierige overheid. Daarnaast zwengelt hij vanuit een liberale invalshoek discussies aan over diverse onderwerpen, zoals de scheiding tussen kerk en staat. Ook stak Lubach zijn nek uit wanneer de overheid zich als onbetrouwbare partner opstelde', zegt JOVD-voorzitter Matthijs van de Burgwal.

Arjen Lubach zegt in een reactie vereerd te zijn met de prijs. 'Eindelijk een reden om het portret van John Locke weer boven mijn schrijftafel op te hangen.'

De Liberaal van het Jaar wordt jaarlijks door de JOVD uitgereikt aan iemand die zich inzet voor 'liberale waarden en ideeën'. Vorig jaar ging de prijs nog naar de Amsterdamse Mein Kampf-verkoper Michiel van Eyck. Eerder wonnen onder meer Hans Teeuwen, Alexander Pechtold en Neelie Kroes.