Kunst & Media Bewaar

Van der Wal en Pannekoek in Dit Was Het Nieuws

Peter Pannekoek
Peter Pannekoek © ANP

Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek zijn de teamcaptains in de nieuwe afleveringen van Dit Was Het Nieuws. Het televisieprogramma keert in december terug bij de NPO.

Van der Wal zat tussen 2001 en 2010 ook al aan de desk van het satirische programma. Vorige week zei hij nog dat het niet voor de hand zou liggen dat hij weer zou aanschuiven. Voor Pannekoek is het zijn debuut. Harm Edens is opnieuw de presentator van dienst.

Peter Pannekoek voelt zich vereerd: "Dit Was Het Nieuws was van jongs af aan mijn favoriete programma. Een droom dus die uitkomt. Tevens vind ik dat we de afgelopen jaren zo'n programma enorm gemist hebben op televisie. Ik ben dus heel blij dat we terugkomen bij Avrotros. Een grote eer als niet-Volendammer."

Zwarte pietendiscussie
Ook Jan Jaap van der Wal ziet uit naar de nieuwe afleveringen. "Ik ken de mensen achter Dit Was Het Nieuws goed, dus ik wist al een tijdje dat het er aan zat te komen. Ik vind het in Nederland nog altijd het leukste programma waar ik ooit in gezeten heb, en heb er feitelijk nooit echt afscheid van genomen."

"Het voelt misschien alsof er een lijk wordt opgewarmd, maar ik voel me te jong en te energiek om daar in mee te gaan. Peter en ik zijn goed bevriend, maar we verschillen qua leeftijd en ervaring genoeg dat het goed kan werken, denk ik. We boksen samen en dan slaat hij me altijd in elkaar, dus dat ga ik nu verbaal terug doen."

Harm Edens heeft geen reactie gegeven, zijn tekstschrijvers zijn nog niet begonnen.  

Dit Was Het Nieuws is vanaf zondag 17 december te zien bij Avrotros op NPO 1.

Lees ook: Peter Pannekoek: 'Geestelijk woon ik al 31 jaar in Amsterdam'