Kunst & Media Bewaar

Twee nieuwe werken te zien in Amsterdamse Schuttersgalerij

Het familieportret van Michiel de Ruyter
Het familieportret van Michiel de Ruyter © Amsterdam Museum

In de Schuttersgalerij in Amsterdam hangen vanaf eind april twee nieuwe werken. Het gaat om Het familieportret van Michiel de Ruyter en een nieuw schilderij dat door kunstenaar Patricia Kaersenhout is gemaakt.

Dat meldt het Amsterdam Museum, de beheerder van de vrij toegankelijke galerij. Het portret van de familie De Ruyter is geschilderd door Juriaen Jacobsz (1624 - 1685) en is vorig jaar gerestaureerd. Dit is de eerste keer dat het weer voor publiek te zien is. Het werk wordt in bruikleen gegeven door het Rijksmuseum.

Op het schilderij is de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruter te zien, samen met zijn derde vrouw en hun kinderen. Volgens het museum heeft het schilderij bij De Ruyter in huis gehangen, toen hij aan de Prins Hendrikkade 131 woonde. 

Het werk van Patricia Kaersenhout, Rebelse Trots genaamd, zal tijdelijk in de Schuttersgalerij komen te hangen. Het schilderij gaat over de zwarte feministische golf in de jaren 80 in Amsterdam en zal van 24 april tot en met 31 augustus te zien zijn.