Kunst & Media Bewaar

Tv-beelden voor De Kwis en Dance, Dance, Dance

Chantal Janzen kreeg een prijs voor beste presentator.
Chantal Janzen kreeg een prijs voor beste presentator. © ANP

De televisieprogramma's De Kwis, Anita wordt opgenomen en Dance, Dance, Dance hebben een tv-beeld gewonnen.

De tv-beelden zijn Nederlandse televisievakprijzen waarmee makers en bedenkers uit de industrie elkaar jaarlijks eren voor hun werk. Deze winnaars van de televisievakprijzen werden maandagavond bekendgemaakt tijdens een awardshow in de Passenger Terminal in Amsterdam.

De Kwis won het tv-beeld voor het beste amusementsprogramma. De dansshow Dance, Dance, Dance kreeg de prijs voor het beste nieuwe format. Anita wordt opgenomen met Anita Witzier werd bekroond in de categorie beste reality en The Voice of Holland ontving de award voor het beste grote showprogramma. One Night Stand - Geen koningen in ons bloed was volgens de vakjury de beste dramaserie.

De tv-beelden werden dit keer uitgereikt in zeventien categorieën. Er waren al een aantal winnaars bekend. Chantal Janzen kreeg een prijs voor beste presentator, Paul de Leeuw kreeg de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Nieuwsuur: De Teevendeal werd beoordeeld als het beste actuele programma. Het EO-programma Anti Pest Club ging er met het tv-beeld voor het beste jeugdprogramma vandoor.