Kunst & Media Bewaar

Tropenmuseum en Wikipedia gaan samenwerken

Het museum wil een nieuw publiek bereiken en dat uitnodigen om de beschikbare informatie over dit onderwerp in de encyclopedie te verbeteren. Foto GPD
Het museum wil een nieuw publiek bereiken en dat uitnodigen om de beschikbare informatie over dit onderwerp in de encyclopedie te verbeteren. Foto GPD © UNKNOWN

AMSTERDAM - Het Tropenmusueum in Amsterdam gaat samenwerken met de online-encyclopedie Wikipedia in het kader van de tentoonstelling Kunst van overleven, over de Marroncultuur uit Suriname. De expositie is te zien van 9 november 2009 tot en met 9 mei 2010.

Het museum wil een nieuw publiek bereiken en dat uitnodigen om de beschikbare informatie over dit onderwerp in de encyclopedie te verbeteren. Het Tropenmuseum zal in zijn expositie ruimte geven aan waardevol materiaal wanneer dit via Wikipedia beschikbaar komt, maakte het museum woensdag bekend.

,,De tentoonstelling gaat met name over de Marrons uit Suriname, maar we hopen dat Wikipedia helpt bij het informeren over de Marrons, hun cultuur en geschiedenis, ook in de talen van andere landen waar de Marrons wonen. Vooral bijdragen in de Engelse, Nederlandse, Sranan, Franse en Spaanse Wikipedia's zijn daarom van belang'', zegt Susanne Ton van het Tropenmuseum. (ANP)