Kunst & Media Bewaar

Stemactrice Thunderbirds' Lady Penelope overleden

Het personage Lady Penelope is op Sylvia gebaseerd
Het personage Lady Penelope is op Sylvia gebaseerd © www.sylviaanderson.org.uk

Sylvia Anderson, bekend van de stem van Lady Penelope in Thunderbirds, is overleden. Ze stierf na een kort ziekbed in haar woning in Buckinghamshire en werd 88 jaar oud.

Anderson bedacht de serie The Thunderbirds, een science-fiction serie met poppen. Dit deed zij samen met haar man Gerry. De serie ging over de organisatie International Rescue die bij rampen te hulp schoot met raketten, voertuigen, vaartuigen en machines.

De jeugdserie bestond uit 32 afleveringen. Ook werden er drie films gemaakt. Het personage Lady Penelope werd gebaseerd op het eigen uiterlijk van Sylvia. Ook sprak zij de stem in van het personage.

Andere series
In haar carriëre werkte Sylvia ook aan poppenseries Joe 90 en Captain Scarlet. Daarnaast werkte ze voor HBO. Gerry Anderson overleed in 2012 aan de gevolgen van alzheimer.

Volgens haar dochter was Anderson een legende. "Haar intelligentie was fenomenaal en haar creativiteit en vastberadenheid onbetwist. Ze was een kracht op elke manier," zegt Dee Anderson tegen BBC.

Sylvia Anderson laat naast haar dochter Dee ook zoon Gerry achter. Ze had bovendien vier kleinkinderen en een achterkleindochter.