Kunst & Media Bewaar

Stef Classens wint beste singer-songwriter

Winnaar Stef Classens tijdens de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland.
Winnaar Stef Classens tijdens de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. © ANP

Stef Classens is maandagavond uitgeroepen tot winnaar van het derde seizoen van het VARA-programma De beste singer-songwriter van Nederland. Tijdens de finale in het Paard van Troje in Den Haag zong Stef het nummer 'She Will Help You Out'.

Jurylid Giel Beelen: 'Uiteindelijk heb ik gekozen voor de singer-songwriter die de afgelopen tijd echt de beste liedjes heeft geschreven en waarvan ik denk dat het nu zijn tijd is om te vlammen. Stef is een fantastische zanger, hij pakt ons steeds weer in'.

De winnaar is dankbaar voor de kans dat hij mee mocht doen aan de talentenjacht. 'Ik ben heel blij dat ik al deze mooie artiesten heb mogen ontmoeten', zei Stef. Met de titel op zak mag hij optreden op Sziget, het nieuwe singer songwriter-festival The Brave en tijdens Altersonic Noorderslag. Ook speelt hij in het voorprogramma van de clubtour van Jacqueline Govaert.

Op 12 september beginnen de zes finalisten van De beste singer-songwriter aan een concerttour in negen verschillende zalen in het land. De voorgaande seizoenen werden gewonnen door Douwe Bob en Michael Prins.