Kunst & Media Bewaar

Soldaat van Oranje pakt opnieuw record

De cast
De cast © ANP

De musical Soldaat van Oranje heeft vrijdagavond ook het laatste record dat nog niet op naam van de productie stond in handen. In de Theaterhangaar in Katwijk werd de 1.863.083ste bezoeker ontvangen.

Daarmee heeft de musical officieel meer bezoekers getrokken dan The Phantom of the Opera. Die voorstelling was ruim drie jaar in het Circustheater in Scheveningen te zien en vestigde het vorige record in augustus 1996.

Met 1094 voorstellingen was Soldaat van Oranje al sinds 31 december 2013 de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Eind oktober vierde de productie zijn vijfde verjaardag. Vrijdagavond werd de 1701e uitverkochte voorstelling gespeeld.

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires. De musical is voorlopig tot en met juli 2016 in de Theaterhangaar te zien. In januari gaat het theater wel een aantal weken dicht voor onderhoud en wordt het stuk tijdelijk niet opgevoerd.