Kunst & Media Bewaar

Sarah Burton is Designer of the Year in de UK

Burton poseert met haar Fashion Award.
Burton poseert met haar Fashion Award. © GETTY

Sarah Burton is vanavond tijdens The British Fashion Awards uitgeroepen tot Designer of the Year 2011. Burton ontwerpt voor modehuis Alexander McQueen en ontwierp eerder dit jaar de trouwjurk van Kate Middleton.

De jury roemde Burton omdat ze de 'nalatenschap van McQueen laat voortleven, maar daar wel haar eigen stempel op weet te drukken'. Alexander McQueen overleed in februari 2010. Burton was als zijn rechterhand de aangewezen persoon om hem op te volgen.

Designer Paul Smith mocht de Outstanding Achievement-award in ontvangst nemen. De jury was van mening dat zijn ontwerpen de meeste impact hebben op de mode-industrie. Smith is een 'inspirator' en een 'waar icoon' in alles wat hij in naam van de mode doet, aldus de jury.

Stella McCartney nam de Red Carpet-award in ontvangst. McCartney is favoriet bij veel celebrities dus geheel verrassend was de toewijzing van deze award niet. Victoria Beckham mocht de Designer Brand-award ophalen voor de groei die haar label doormaakt, de gekozen strategie en haar trouwe schare fans wereldwijd.

Het evenement vond plaats in het chique Savoy Hotel in Londen in aanwezigheid van A-listers als supermodel Kate Moss, acteur Colin Firth en designer Marc Jacobs