Kunst & Media Bewaar

Romy Muijrers nieuwe stadstekenaar van Amsterdam

Werk van Romy Muijrers.
Werk van Romy Muijrers. © .

Romy Muijrers is de nieuwe stadstekenaar van Amsterdam. De Haagse beeldend kunstenaar volgt vanaf 14 maart Arie Schippers op.

Muijrers, die woont en werkt in Den Haag, krijgt als stadstekenaar een jaar de tijd om Amsterdam in beelden te vatten. Ze is van plan elke maand met haar schetsboek op zak door de stad te wandelen, en de schetsen vervolgens in haar atelier uit te werken tot volwaardige werken. 

Muijrers (1990) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgt momenteel de docentenopleiding voor beeldende kunst en vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het Mondriaan Fonds heeft haar een bijdrage gegeven als beloftevolle beeldend kunstenaar.

Sinds 2014
Volgens het juryrapport zet Muijrers het tekenen als instrument in 'om haar feitelijke én gedroomde ervaringen te verbeelden'. Daarnaast stelt de jury dat haar aanpak bijzonder is omdat ze zich in haar werk niet beperkt tot de voorzijde van het vel papier. 

Amsterdam heeft sinds 2014 een stadstekenaar, die wordt benoemd door de commissie voor de tekeningen. Voor Schippers waren Hamid el Kanbouhi (2014) en Dieuwke Spaans (2015) stadstekenaar.