Kunst & Media Bewaar

Prinses Laurentien bij première Oorlogsgeheimen

 Prinses Laurentien van Oranje met Jacques Vriens (R), schrijver van het boek, op de rode loper
Prinses Laurentien van Oranje met Jacques Vriens (R), schrijver van het boek, op de rode loper © ANP

In aanwezigheid van prinses Laurentien en tal van andere bekende Nederlanders ging vanavond de film Oorlogsgeheimen in première. Cast en crew arriveerden al vroeg in de avond op de rode loper van Pathé Tuschinski in de hoofdstad.

Oorlogsgeheimen is de verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens over de vriendschap tussen twee Limburgse tieners die onder druk komt te staan als de Duitsers binnenvallen. De hoofdrollen worden gespeeld door Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Stefan de Walle en Loek Peters.

Zanger Alain Clark verzorgt de titelsong met zijn single Onze vriendschap en was eveneens aanwezig bij de première. Voor het eerst in tien jaar bracht hij een Nederlandse track uit. Andere BN'ers die acte de présence gaven zijn Angela Groothuizen, Monic Hendrickx, Manuel Venderbos, Derek de Lint en Rob Kamphues. Ook Toprak Yalciner, Marius en Jasper Gotlieb en Fatma Genç waren van de partij, net als Matteo van der Grijn en Klaas van Kruistum.

De film is geregisseerd door Dennis Bots, die eerder het veelgeprezen jeugddrama Achtstegroepers huilen niet maakte. Oorlogsgeheimen draait vanaf 3 juli in de bioscoop.