Kunst & Media Bewaar

Poedelnaakte Tony vindt een vrouw én andere kijk op het leven

Adam zkt. Eva VIPS
Adam zkt. Eva VIPS © RTL 5

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: poedelnaakte Tony alias Sterretje vond een vrouw én andere kijk op het leven.

Na twee seizoenen van het poedelnaakte datingprogramma Adam zkt. Eva komt RTL 5 nu met Adam zkt. Eva VIPS, met vrijgezelle BN'ers op een tropisch eiland. Die bekendheid valt zoals altijd bij reality-shows nogal tegen: Lips kende van de zes BN'ers alleen zwemkampioene Inge de Bruijn en Oh Oh Cherso-ster Tony alias Sterretje.

Helaas draaide de eerste aflevering geheel om Tony (31) die inderdaad in zijn blote sterretje het eiland op kwam zwemmen. Waarom hij meedeed: "Ik sta bekend als randdebiel maar ik heb meer te bieden dan dat." Dus zocht hij 'een type Bobbi Eden met de juiste rondingen en humor en zorgzaam'.

Zijn eerste Eva was de 28-jarige voedingsconsulente Sofia, die niet rookte, niet dronk, geen vlees at en bovendien uit Amsterdam kwam, wat voor de Haagse Tony 'wel een dingetje' was.

Sofia was eigenlijk heel preuts maar wel heel spiritueel, vond ze zelf: "Ik ga eerst naar zijn piemel kijken, dan naar zijn geheel en dan ga ik proberen een beetje diepgang te zoeken."

Tony koos voor Josje die hem een andere kijk op het leven had gegeven - na één dag

Het klikte best, tot er een dag later ineens een tweede Eva kwam aanspoelen: de Brabantse Josje (33). Daar werd Tony heel vrolijk van, maar Sofia een stuk minder: "Ik ben best jaloers aangelegd. En ik was eerst."

Maar voor iedere kijker was het zonneklaar dat Sofia geen schijn van kans meer maakte, zeker toen ze ook nog weinig zorgzaam bleek: "Ik probeer wel altijd zo min mogelijk te doen."

Dus koos Tony voor Josje die hem een andere kijk op het leven had gegeven - na één dag. Zo simpel kan het leven blijkbaar zijn.

Lips zat intussen tevergeefs op Inge de Bruijn te wachten - die komt volgende week pas.

Reageren? hanlips@parool.nl

Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief van Het Parool.