Kunst & Media Bewaar

Pieter van Huystee Film met zeven films naar IDFA

Carmen meets Borat
Carmen meets Borat © UNKNOWN

AMSTERDAM - Pieter van Huystee Film is met maar liefst zeven films geselecteerd voor de 21e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Dat maakte de producent dinsdag bekend.

Carmen Meets Borat laat zien hoe een Roemeens meisje en haar dorp veranderen door de komst van filmmakers van de film Borat. On the Way to School gaat over een Turkse leraar die Turks aan Koerdische kinderen wil leren. Beide films zijn geselecteerd voor de Joris Ivens Competitie.

In het programma Workshops Results is Bollywood Blues te zien, een film over de cultuur van Hindoestaanse Nederlanders. Het Nieuwe Rijksmuseum en Sweety, over de vriendengroep van de vijf jaar geleden vermoorde Maja Bradaric, zijn geselecteerd voor Premieres from the Lowlands. Vogel op Sterk Water, in het Kids & Docs programma, gaat over het meisje Marthe dat in haar kamer haar overleden huisdieren op sterk water heeft staan.

Tot slot vertoont het IDFA De Grens van Frans Bromet, een tragi-komisch portret van David de Jong over de documentairemaker. Het IDFA begint 20 november. (ANP)

www.idfa.nl