Kunst & Media Bewaar

Ontwerper Marc Jacobs gespot in roze jurk

Ontwerper Marc Jacobs gespot in roze jurk
© GETTY

Ontwerper Marc Jacobs staat deze week volop in de publiciteit door zijn werkwijze, waarbij hij (minderjarige) modellen uitbetaalt met kleding en hen tot 's ochtends vroeg laat doorwerken. Toch lijkt hij graag nog meer te willen opvallen.

De Amerikaanse ontwerper verscheen tijdens zijn tentoonstelling 'Louis Vuitton - Marc Jacobs: The Exhibition' in Parijs in een roze jurk. Als eregast wilde hij graag door iedereen gezien worden en dat lijkt hem te zijn gelukt.

Zijn roze jurk leek op een te groot uitgevallen T-shirt. Omdat het kledingstuk tot over zijn knieën valt, zag Jacobs er nog kleiner uit dan dat hij al is.

Ook zijn baard en armen vol tatoeages stonden in een behoorlijk en niet bepaald flatterend contrast met de roze jurk. Het hele ensemble vormde in combinatie met een zwarte handtas, met diamanten bezette piratenschoenen én een date in Hells Angels-outfit, één grote flater.

Jacobs lijkt met zijn outfit de aandacht te willen afleiden van zijn manier van werken. De 48-jarige ontwerper ligt onder vuur omdat hij zijn modellen niet zou uitbetalen met geld, maar met kleding, accessoires en schoenen. Ook wordt hij ervan beticht dat hij minderjarige modellen voor hem laat werken en zou een 17-jarig model van 's avonds tot tegen de ochtend hebben moeten doorwerken.