Kunst & Media Bewaar

Nominaties Annie M.G. Schmidtprijs bekend

De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.
De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen. © ANP

De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs zijn bekend. De prijs wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

De zes genomineerde liederen zijn Geloven (Tekst: Youp van 't Hek; Uitvoering: Youp van 't Hek, Rens van der Zalm), Meisjes (Tekst: Kirsten van Teijn; Uitvoering: Kirsten van Teijn en Leon Sibum), Voor Alles (Tekst: Joost Zwagerman; Uitvoering: Wende Snijders), Wat is er mis met luisteren (Tekst, compositie en uitvoering: Wiebe Kaspers, Syb van der Ploeg en Gé Reinders), Woordenman (Tekst: Stef Bos; Uitvoering: Marcel de Groot) en Ze zijn weer thuis (Tekst: Mylou Frencken; Uitvoering Mylou Frencken en Ronald Schmitz)

Borstbeeld
De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival.

De bekendmaking van de winnaar(s) en de uitreiking van de prijs zijn op zondag 15 april in Theater Bellevue te Amsterdam. De winnaar van de prijs ontvangt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3500 euro.

Vorig jaar ging de prijs naar Kiki Schippers en Rolf Verbaant. Het duo kreeg de prijs voor het lied 'Er spoelen mensen aan'.