Kunst & Media Bewaar

Nintendo kondigt Pokémon-games voor 3DS aan

Nintendo kondigt Pokémon-games voor 3DS aan
© ANP

In oktober van dit jaar komen twee nieuwe Pokémon-spellen uit voor de 3DS. Dat maakt Nintendo bekend op de eigen website. De games gaan Pokémon X en Pokémon Y heten. Het is de zesde generatie spellen in de populaire reeks.

In Pokémon X en Y is het nog steeds de bedoeling dat de gamer beesten genaamd Pokémon verzamelt en ze gebruikt in gevechten. Een duidelijk verschil met eerdere spellen is de grafische presentatie. Pokémon X en Y spelen zich af in een gedetailleerde 3D-wereld. Ook zou het gevechtssysteem vernieuwd zijn.

'We hebben Pokémon naar een nieuwe dimensie gebracht', zegt Junichi Masuda van Pokémon-ontwikkelaar Game Freak. 'De prachtige graphics, een compleet nieuwe omgeving, een nieuw verhaal en nieuwe muziek zullen voor een glimlach zorgen op de gezichten van gamers over de hele wereld.'

De aankondiging komt niet als een grote verrassing, want Pokémon is een van de meest succesvolle franchises van de Japanse gamegigant. Sinds de release van de eerste Pokémon-games op de Game Boy in 1996 zijn wereldwijd ruim 200 miljoen Pokémon-games verkocht.